Het opschrift ‘Te huur’ kan binnenkort opnieuw op de vitrine.© Chris Van Rompaey

Er komt dan toch geen Alvo in leegstaande C&A-winkel

Lier -

Alvo heeft vrijdag de dienst Economie van de stad Lier laten weten dat het nu toch géén supermarkt zal openen in de leegstaande C&A in de Antwerpsestraat.

LEES OOK. Alvo opent supermarkt in leegstaand C&A-gebouw

Begin juni 2022 bevestigde Alvo de plannen van een zelfstandig ondernemer om in de leegstaande C&A-winkel in Lier een Alvo-supermarkt te openen. Gespecialiseerde firma’s rond winkelinrichting zaten toen al achter de tekentafel om de eerste voorstellen uit te werken. Toch duurde het tot begin januari eer Alvo de omgevingsvergunning op zak had. Daar gaat nu niets mee gebeuren, want Alvo ziet van haar plannen in Lier af.

“Alle vergunningen waren in orde. Het was voor ons dan ook een schok te vernemen dat de investeerder zich heeft teruggetrokken”, zegt schepen van Economie Ilse Lambrechts (N-VA).

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) was in juni zeer blij dat het C&A-gebouw zo vlug een nieuwe huurder vond. “Er was behoorlijk wat interesse, zelfs nog van een andere supermarktketen. Ik denk dat de komst van Alvo een aantrekkingspool zal betekenen voor de rest van de Antwerpsestraat”, zei hij toen.

“Spijtig”

Zijn reactie nu: “Het is in de eerste plaats spijtig voor iedereen die hier veel tijd en moeite heeft ingestoken, want het hele vergunningstraject was gunstig afgewerkt. We hopen dat er snel een andere invulling komt en volgen het dossier nauw op.”

“We namen deze beslissing in onderling overleg”, reageert Peggy Bauwens, algemeen directeur van Alvo. Over de beweegredenen wil ze niets kwijt. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier