Carnaval in Boom uit ‘vervlogen tijden’. Dit jaar kan het weer.

Boom mag zotskappen weer opzetten, zelfs twee weekends nu: “Voor eerste keer ook eigen praalwagen”

Boom -

Maskers, pluimen, zotskappen: ook in Boom moesten ze noodgedwongen enkele jaren in de kast blijven. Niet alleen door de coronacrisis, maar ook door noodweer dat de carnavalsstoet gijzelde. De Orde van de Onnefretters is nu helemaal klaar om er een dolle carnavalsperiode van te maken, dit jaar zelfs twee weekends.

“Het bal en de stoet organiseren we normaal op de zaterdag en zondag na Aswoensdag. Omdat de carnavalsstoet dit jaar zou samenvallen met die van Aartselaar, is er beslist om de festiviteiten dit jaar over twee weekends te spreiden: het carnavalsbal valt het eerste weekend van de krokusvakantie en de stoet het tweede weekend”, licht Viviane Schumacher, voorzitter van de Onnefretters toe.

Voor het eerste weekend wordt op de Heldenplaats een feesttent opgetrokken. Op vrijdag 17 februari vinden er als opwarmer in de namiddag een kaartprijskamp en ’s avonds een quiz plaats. De dag nadien worden de kostuums aangetrokken voor het kindercarnavalsbal vanaf 14.11u, dan worden ook de jeugdprins en -prinses verkozen, en een bal voor de ‘grote Bomenaars’ vanaf 20.11u. Op zondag volgt nog een bingonamiddag.

Apotheose

De apotheose volgt een week later, op zaterdag 25 februari, met de achtste editie van de carnavalsstoet. De Orde van de Onnefretters, die die carnavalstraditie in Boom weer op de kaart wist te zetten, mag dit jaar veertig praalwagens van carnavalsverenigingen en andere groepen uit het hele land verwelkomen. De stoet gaat van start in de Kerkhofstraat en kent zijn apotheose op de Grote Markt met de H. Spillemaeckersstraat.

Eigen praalwagen

“Voor de eerste keer hebben we ook een eigen praalwagen, waarop de jeugdprins- en prinses plaatsnemen. En het is een schone wagen”, zegt Viviane Schumacher met trots. “Onze reuzen Ilse en Robert openen de stoet, gevolgd door onze wagen en een colonne van zes reclamewagens en 36 groepen en praalwagens.”

Het lokaal bestuur zorgt voor nog meer carnavalssfeer met een kermis van 18 tot 26 februari op de Grote Markt. Op woensdag 22 februari is het 2 eurodag en 26 februari eindigt de kermis met een promotiedag met kortingen op de attracties. (bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners