Schepen Frans Van Looveren (CD&V) feliciteerde alle verdienstelijke vrijwilligers met hun zilveren en gouden medailles, barretten en zelfs twee koninklijke legpenningen.© rr

Rode Kruis Sint-Lenaarts zet het nieuwe jaar in met twee koninklijke legpenningen

Sint-Lenaarts -

De Sint-Lenaartse afdeling van het Rode Kruis maakte van de nieuwjaarsreceptie gebruik om een aantal verdienstelijke leden te huldigen. Zo werden er heel wat medailles en barretten uitgedeeld. Heel bijzonder waren de twee legpenningen van Koningin Elisabeth voor veertig jaar dienst.

Die hoge eer vielen Leo Goos en Eric Meeusen te beurt. Hulpverlener Leo Goos richtte mee het Jeugd Rode Kruis op in Sint-Lenaarts, was adjunct verantwoordelijke hulpdienst, verantwoordelijke hulpdienst en econoom. Ondervoorzitter en verantwoordelijke communicatie en werving Eric Meeusen was hulpverlener, verantwoordelijke vorming en Staflid gewest II Provincie Antwerpen.

“Mede dankzij hen en alle vrijwilligers die in hun vrije tijd actief zijn voor het Rode Kruis zetten we afgelopen jaar onze werking geslaagd verder. Het was een beetje heropstarten na de coronapandemie. Maar we slaagden erin om alle activiteiten opnieuw te ontplooien”, benadrukt voorzitter Ludo Wouters.

“Zo kon de hulpdienst de preventieve hulpacties opnieuw uitoefenen, zijn de bloedcollecten vlekkeloos verlopen en was de fondsenwerving erg succesvol. Ook het Jeugd Rode Kruis bracht al haar geplande activiteiten tot een goed einde.”

Het werd een gezellig samenzijn op de nieuwjaarsreceptie van het Rode Kruis Sint-Lenaarts.© rr

Preventie en opleidingen

De focus dit jaar ligt op het verder specialiseren om preventief hulp te bieden waar nodig en in de rampenwerking. Wouters hoopt vier succesvolle bloedinzamelingen te organiseren in het OC ’t centrum in Sint-Lenaarts. “Wij blijven ons inzetten om de bevolking het gebruik van de defibrillator (AED) aan te leren. Brecht moet hartveilig blijven, nu en in de toekomst. Op elke hulppost van het Rode Kruis is daarom ook een toestel aanwezigheid.”

In 2023 organiseert het Rode Kruis Sint-Lenaarts cursussen E.H.B.O., REA en AED. “We brengen alle AED-toestellen, ook deze bij onder meer bedrijven in kaart zodat ze, in geval van nood, direct inzetbaar zijn. Op internationaal vlak volgen we alles zeer goed op om waar het ons wordt gevraagd, steun te bieden”, schetst de voorzitter de toekomstplannen.

Wouters hield er ook aan om de gemeente te danken. “Wij hopen in 2023 onze werking optimaal verder te zetten, in alle disciplines voor de volle 100%. We bouwen onze diensten dit jaar graag verder uit. De lidkaarten- en pleisterverkoop, ter vervanging van de traditionele sticker, houden de afdeling financieel op de been.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners