© BELGAIMAGE

Culttransfer in hoogste amateurklasse: William Owusu (ex-Antwerp) gaat terug in België een de slag

Opvallende transfer in eerste nationale, de hoogste amateurklasse in het Belgisch voetbal. Sint-Eloois-Winkel Sport haalt met William Owusu een aanvaller met de nodige ervaring in huis. Voor de Ghanees is het zijn eerste club in België sinds zijn vertrek bij Royal Antwerp FC in 2019.

Hannes Van Gael

Goed nieuws voor de fans van RAFC, want op zondag 19 maart kunnen ze William Owusu Acheampong nog eens aan het werk zien in een wedstrijd van Antwerp, weliswaar niet in hun geliefkoosde clubkleuren. Dan ontvangt Sint-Eloois-Winkel de Young Reds, de belofteploeg van Antwerp FC, in de hoogste amateurklasse.

“William Owusu tekende een contract tot aan het einde van het seizoen met een optie voor een bijkomend seizoen”, deelde de West-Vlaamse club mee. De aanvaller was transfervrij op te pikken, want hij zat al sinds de zomer van 2022 zonder club.

Tussen 2014 en 2019 lag hij onder de contract bij de Great Old. Hij was in 139 officiële duels goed voor 42 goals en maakte deel uit van de kampioenenploeg in 2017. Na zijn vertrek in 2019 bij Antwerp kwam Owusu nog uit voor drie clubs uit de Verenigde Arabische Emiraten.

© BELGA