Jeroen Jeanpierre en Moatez Gnaoua waren afgelopen weekend allebei van goudwaarde voor hun ploeg.

Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Balen voor Baal, Will Still kijkt Brabants voetbal en uitkijken naar gevecht om periodetitels

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Andrew Dejaeger, die met zeven goals in één wedstrijd net niet het seizoensrecord van Rob Mertens van Tielt-Winge brak. Op verschillende terreinen werd de match pas in de slotminuten in een definitieve plooi gelegd. En Boutersem United (vroeger onder de naam Roosbeek) viert dit jaar zijn vijftigjarige bestaan.

Bart Devaere

1. Vijftig jaar Boutersem, dat is van Roosbeek … tot Roosbeek (en heel even Defour)

Boutersem United blijft het goed doen in derde provinciale D. De ploeg van coach Karsten Froment staat op de tweede plaats en won afgelopen weekend nog met 3-2 van Zichem. De club heeft dit jaar wel sowieso meer reden tot vieren.

Boutersem United is een ploeg die in 2019 het levenslicht zag na voorgaande fusies tussen Jong Neervelp, Verbroedering Boutersem en Sporting Roosbeek. Het stamnummer van Roosbeek (7781) werd behouden en dat zorgt ervoor dat de club dit jaar vijftig jaar actief is bij de KBVB. Ter gelegenheid daarvan bracht het bestuur een boekje uit (zie foto) met memorabele momenten uit die geschiedenis, waaronder een bezoekje van toenmalig Gouden Schoen Steven Defour, die naar aanleiding van een gewonnen commerciële wedstrijd een namiddag demotraining kwam geven aan de jeugdspelers. Frappant detail: de winning goal afgelopen weekend tegen Zichem kwam van de voet van Alexander … Roosbeek!

  2. Haasje-over in derde C blijft duren

  Daar waar Vossem vorig weekend de leidersplaats in derde provinciale C inpikte van Tremelo, is de situatie bovenin intussen alweer veranderd. KV Tremelo gaf leider Vossem lik op stuk door Greunsjotters thuis te verslaan met 2-0. Sparta Haacht Statie profiteerde daarvan door in die andere topper bij Berg Op overtuigend met de overwinning aan de haal te gaan, waardoor de ploeg van Kris Bulcke nu de nieuwe leider is in 3C. Tremelo kan trouwens volgende week wel de periodetitel pakken.

   3. Duo rolt SC Hoegaarden-Outgaarden B op

   Glabbeek won zondag met 7-0 van SC Hoegaarden-Outgaarden B. Collectieve ploegprestatie dan? Nee, hoor. Enkele jongens van de thuisploeg hadden gerust thuis voor de buis naar de finale van de wereldbeker hockey kunnen blijven kijken, want het duo Jeroen Jeanpierre en Dries Closset wenste geen inspraak in de zege. Jeanpierre scoorde drie keer, Closset nam de andere vier voor zijn rekening. Game, set en match voor Glabbeek.

   4. Will Still kijkt Brabants voetbal

   © Icon Sport

   Kent u Will Still nog? De ex-trainer van Lierse en Beerschot doet het dit seizoen prima met Stade Reims en kaapte zondagavond laat met zijn ploeg zelfs een punt weg bij het PSG van Messi, Mbappé en Neymar. De gelijkmaker viel in de 96ste minuut, Still ging compleet uit zijn dak.

    Ongetwijfeld was Still, zelf nog een blauwe maandag speler van Tempo Overijse, geïnspireerd door enkele comebacks eerder op het weekend op de Vlaams-Brabantse velden. Zo leek Baal, hekkensluiter in tweede provinciale B, op bezoek bij Wezemaal, op een stunt af te stevenen tot thuisspeler Matthias De Coninck in de 92ste minuut alsnog de gelijkmaker lukte. Balen voor Baal.

    In Rode-de-Hoek werd een erg aangename en spannende match tegen Boka United beslist in de 89ste minuut, toen thuisspeler Moatez Gnaoua de 4-3 binnen werkte. Euforie in Rode voor deze broodnodige zege, dat de rode lantaarn in eerste provinciale ook meteen doorgaf aan Grimbergen.

     Ook invaller Lorenzo Vander Gucht van Kester-Gooik maakte de winning goal bij Borchtlombeek in de negentigste minuut (1-2). Bij Zuun B tot slot wachtte Wassim Jamili zelfs tot de 91ste minuut om Schepdaal B puntenloos huiswaarts te doen trekken.

     5. Stressen in de staart: Elewijt en Melsbroek doen goede zaken

     We hadden het vorige week al voorspeld: de hachelijke situatie van de Vlaams-Brabantse ploegen uit 3de afdeling VV (waar Diest won en zo de rode lantaarn doorgaf aan Kampenhout) zorgt onderin de rangschikking in eerste provinciale voor heel wat stress bij de staartploegen. Het is elke week opnieuw alle hens aan dek.

      Dit weekend voegden alvast twee eersteprovincialers de daad bij het woord door hun wedstrijd te winnen. Elewijt ging knap met 0-3 winnen bij topper Bierbeek en Melsbroek versloeg het ook sterke Huldenberg op eigen terrein met 0-1.

       Grimbergen en BOKA United deden dan weer de slechtste zaken. Dit betekent dat momenteel negen ploegen voor hun hachje moeten vrezen.

       6. De beste schutter van Vlaams-Brabant

       Wat deed u zondagmiddag? Andrew Dejaeger maakte zomaar eventjes een goaltje of zeven.

       Voor enkele Vlaams-Brabantse goalgetters werd het weekend een schot in de roos. De absolute topper was zonder twijfel Andrew Dejaeger van Geetbets, die liefst zeven keer scoorde tegen Waanrode. Alexander Bonomi van Neerwinden schuift na vijf goals dan weer naar de top drie in onze topschuttersstand. Ook Glenn Van Roy van Leeuw Brucom, Bonomi van Neerwinden en Closset van Glabbeek scoorden elk vier keer.

        Dat zorgt voor wat verschuivingen in onze stand.

        31 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

        30 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D) en Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F)

        28 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

        27 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D) en

        23 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C)

        22 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B)

        21 goals: Rob Mertens (Tielt-Winge, 3de provinciale D) en Wouter Keulemans (KFC Eppegem B, 4de prov. C)

        20 goals: Jordi De Cat (SC Keerbergen, 4de provinciale C)

        19 goals: Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D), Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B), Diouck (Langdorp, 4de provinciale E), Robbe Iwens (Merchtem United, 4de provinciale B), Davy Van Gestel (Zichem, 3de provinciale D) en Lars Godart (Kester-Gooik A, 2de provinciale A)

        18 goals: Niels Delaforterie (SC Keerbergen, 4de provinciale C), Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D), Dietmar Conard (Atlas Linter, 4de provinciale F), Andrew Dejaeger (Geetbets, 3de prov. D) en Manossa (Merchtem United, 4de provinciale B)

        17 goals: Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D), Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D), Leslie Herinckx (Zoutleeuw, 4de provinciale F) en Dilhan Taç (Woluwe-Zaventem B, 4de provinciale D)

         7. Volgende week uitkijken naar…

         Volgende week is het uitkijken welke clubs met de tweede periodetitel aan de haal gaan. In eerste provinciale komen daar zelfs met Bertem-Leefdaal, Linden, Fennix, Wambeek-Ternat en Huldenberg nog vijf ploegen voor in aanmerking. In 2A gaat het nog tussen Hoeilaart en Asse-Zellik.

          In 2B zijn er zelfs nog zes kanshebbers.

           Ook in 3de provinciale is nog in geen enkele reeks het doek al gevallen en in 4C gaan Eppegem B en Weerde in een onderling duel uitvechten wie de tweede periodekampioen wordt.

           Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be.

           Aangeboden door onze partners

           Hoofdpunten

           Aangeboden door onze partners