De ‘werkpaarden’ onder de ouders van Chiro Don Bosco, met onder meer Tinne Weckx en Wouter Vinck bij de nu opnieuw veilig verklaarde struiken langs de Sint-Cordulakerk.© JAA

Ouders Chiro Don Bosco houden zelf grote schoonmaak rond Sint-Cordulakerk: “Struikgewas opnieuw open verklaard als speelterrein”

Schoten -

De hoge struiken rond de Sint-Cordulakerk zijn opnieuw veilig verklaard als speelterrein. De ouders van de Chiro Don Bosco, waarvan zo’n honderd speelvogels graag scharrelen en ravotten in het kerkelijk groen, hielden zelf grote schoonmaak.

Chiro Don Bosco, met zo’n 150 leden en lokaal aan de Henrik Consciencestraat, maat wat graag gebruik van het grote gazon rond de tegenovergelegen Sint-Cordulakerk. “Onder meer de hoog opgegroeide struiken rond de kerk vormen een ideale plek om je je te verstoppen en andere spelletjes te spelen”, weten Wouter Vinck en Tinne Weckx, de twee volwassen begeleiders van de groep.

Maar de jongste tijd maakten de leiders en leidsters zich steeds meer zorgen over het afval dat het spelplezier dwarsboomde. “Met al die troep vonden ze het terecht niet meer veilig om onze jongste kinderen er nog op los te laten. We hebben dat aangekaart aan schepen van Jeugd Iefke Hendrickx (N-VA) die meteen oren had naar ons voorstel om in samenwerking met de gemeente een schoonmaak te organiseren”, aldus de twee VB’s.

VB Wouter Vinck dankt schepen Iefke Hendrickx voor het kort op de bal spelen om de problematiek rond de kerk op te lossen.© JAA

En zo is zondag geschied. Tien ouders trotseerden de kou en staken de handen de mouwen. De ruime omgeving rond de kerk werd schoongemaakt. Wouter en Tinne: “Eén kubieke meter stenen, blik, een bot en zelfs een klepel van een klok. We hebben van alles gevonden. Gelukkig had de gemeente twee containers ter beschikking gesteld zodat we de troep meteen kwijt konden voor afvoer.”

Meteen zijn de schoongemaakte en bijhorende gazon weer veilig en open verklaard als speelomgeving. De speelclubbers waren zo blij met de actie van de ouders, dat ze tegen het einde van de actie pizza’s en muffins hadden gemaakt om te serveren als kroon op het werk. (jaa)

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners