© BFM

Twee Limburgse verdachten van aanslag in Brasschaat blijven in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de aanhouding bevestigt van twee Limburgse verdachten voor de aanslag tegen een kantoorgebouw in Brasschaat. De twee 18-jarigen werden samen met twee minderjarigen woensdag opgepakt na een resem huiszoekingen. De jongeren kunnen ook gelinkt worden aan eerdere aanslagen in Maasmechelen.

nelo

LEES OOK. Nog eens vier Limburgers opgepakt voor aanslag in Brasschaat: verdachten ook gelinkt aan incidenten in Maasmechelen

De feiten vonden zaterdagnacht 22 januari plaats aan een kantoorgebouw op de Bredabaan in Brasschaat. Ter plaatse bleek een explosief van het type Cobra tot ontploffing te zijn gebracht. Door de explosie sneuvelde de voordeur en twee ramen, de gevel raakte zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond.

Na de twee aanslagen in Maasmechelen was de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg was al een onderzoek gestart. Bij de aanslag in Brasschaat merkte de politie een nummerplaat op die gelinkt kon worden aan de eerdere feiten in Limburg. Daarop voerde de politie woensdag 25 januari drie huiszoekingen uit in Dilsen Stokkem, Lanaken en Maasmechelen. Vier personen, twee 18-jarigen en twee 17-jarigen, werden gearresteerd.

De twee minderjarigen verschenen afgelopen week al voor de jeugdrechter in Tongeren. Maandag bevestigde de raadkamer van Antwerpen de aanhouding van de twee meerderjarige verdachten.

“Wie praat die gaat”

Kort na de feiten konden al twee verdachten worden opgepakt. Het gaat om de Maasmechelaar Milan K. (19) en zijn 18-jarige Nederlandse vriendin. Hun aanhouding werd al eerder bevestigd door de raadkamer. Afgelopen weekend werd de ouderlijke woning van K. geviseerd bij een nieuwe aanslag in Maasmechelen. De daders lieten een duidelijke boodschap achter op de muur: “Wie praat die gaat”.

Door de link met Maasmechelen worden het volledige dossier overgedragen naar het parket van Limburg. Voor de nieuwe aanslag in Brasschaat zondagochtend, opnieuw tegen hetzelfde kantoorgebouw, zijn voorlopig nog geen verdachten gevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners