© Patrick De Roo

Rouwregister geopend in Havenhuis voor overleden sluiswachter Kris Goossens

Antwerpen -

In het Havenhuis is maandag een rouwregister geopend voor Kris Goossens. De 53-jarige sluiswachter overleed afgelopen weekend toen hij met zijn fiets in het Albertkanaal belandde. Zijn lichaam werd zondag na een zoekactie op het water geborgen.

jtp

LEES OOK. Lichaam vermiste sluiswachter Kris Goossens (53) gevonden in Albertkanaal: “Een gewaardeerde en geliefde collega”

Het overlijden van Kris Goossens maakt heel wat emoties los bij familie, vrienden en collega’s van de sluiswachter. Nadat het noodlottige nieuws zondag bekendgemaakt werd, stroomden op de Facebookpagina van zijn werkgever Port of Antwerp-Bruges talloze steunbetuigingen binnen. Uit respect voor zijn collega’s brengen we die niet in beeld. Ook de familie en vrienden van Goossens wensen niet te reageren in de media op zijn overlijden.

“Op de benedenverdieping van het Havenhuis ligt sinds maandag een rouwregister”, zegt een woordvoerder van Port of Antwerp-Bruges. Daar kwamen maandag verschillende collega’s samen om herinneringen op te halen of een tekst neer te pennen.

Ongeval

Kris Goossens verdween vrijdagnacht na het nieuwjaarsfeest van Port of Antwerp-Bruges. Hij vertrok rond 4.15u met zijn elektrische fiets naar huis in Schoten, maar zou daar nooit aankomen. Zijn familie sloeg meteen alarm, waarna een grootschalige zoekactie op poten werd gezet. Zondag werden vier boten ingezet op het Albertkanaal, die al snel het lichaam van de man konden lokaliseren en bergen.

Volgens het Antwerps parket wijst alles op een spijtig ongeval. Er is wel een wetsdokter aangesteld om de precieze doodsoorzaak te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen