Het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver.© Stijn Van de Sande

Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver en Vlaamse ombudsdienst verlengen samenwerking voor onbepaalde duur

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver en de Vlaamse ombudsdienst gaan langer samenwerken. De huidige overeenkomst, die in juni na drie jaar afloopt, wordt voor onbepaalde duur verlengd. De afgelopen jaren behandelde de Vlaamse ombudsdienst drie klachten uit Katelijne.

Stijn Van de Sande

Sint-Katelijne-Waver beschikt over een eigen gemeentelijke klachtenprocedure. “Bijna altijd kan het probleem verholpen worden of krijgt de klager meer informatie over de reden van een beslissing of actie”, vertelt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Maar als de klager toch nog ontevreden is over de manier waarop de klacht is afgehandeld of over het resultaat, dan kan hij een beroep doen op de Vlaamse ombudsdienst.”

De gemeente en de Vlaamse ombudsdienst werken sinds juni 2020 samen. Die overeenkomst werd afgesloten voor een periode van drie jaar en loopt komende zomer dus ten einde. “Maar aangezien we tevreden zijn over de samenwerking met de Vlaamse ombudsdienst, willen we ook daarna blijven samenwerken. De overeenkomst wordt daarom voor onbepaalde duur verlengd”, aldus de burgervader.

De voorbije twee en een half jaar behandelde de Vlaamse ombudsdienst drie klachten uit Sint-Katelijne-Waver. De ombudsdienst neemt een bemiddelende positie in tussen de klager en het lokaal bestuur om zo tot een oplossing te komen.

Inwoners met klachten kunnen daarmee terecht op de website van de gemeente, bij de onthaalmedewerkers in het gemeentehuis en bij de Vlaamse ombudsdienst.

www.vlaamseombudsdienst.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners