Trucker M.B. werd veroordeeld tot 10 maanden met uitstel voor zijn agressief gedrag.© pvs

Agressieve trucker krijgt celstraf met uitstel voor schoppen en bijten van omstaanders en agenten

Lokeren -

De Litouwse trucker M.B. werd maandag veroordeeld tot tien maanden cel en 800 euro boete, beide met uitstel, voor het verwonden van omstaanders en agenten.

Pieter Van Hecke

Op 18 december 2021 was de man met een vrachtwagen volgeladen met toiletpapier op weg naar Nederland. Tijdens een rustpauze op een beveiligde parking in Lokeren ging hij stevig aan het drinken. Een aantal aanwezigen zagen dat de man aanstalten maakte om verder te rijden en ze besloten er een stokje voor te steken. Dat was niet naar de zin van de 48-jarige M.B. Zijn stoppen sloegen door en hij spuwde, schopte en beet wild om zich heen. Uiteindelijk moest de politie tussenbeide komen, die hij eveneens verwondde door te trappen en te bijten.

De man werd maandag uiteindelijk veroordeeld tot tien maanden cel en een boete van 800 euro, beide met uitstel. Hij moet zich de komende drie jaar koest houden en mag geen strafbare feiten plegen. Bij zijn arrestatie betaalde de familie van de man een borgsom voor zijn voorlopige invrijheidstelling. Dat krijgt ze terugbetaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners