Martine, Eric en vaste waarde Annick hebben al hard gewerkt om de vroegere Petif naar hun hand te zetten en te prepareren voor de grote heropening als Tar-Tine.© JAA

Petif heropent als Tar-Tine: laagdrempelige ontbijt- en lunchplek

Wijnegem -

Petif is meer dan dertig jaar een begrip geweest in Wijnegem. Tot de familie die de horecazaak jarenlang heeft uitgebaat, onlangs besloot om ermee te stoppen. Het was bang afwachten wat de toekomst zou zijn van het handelspand op de Turnhoutsebaan. Maar Martine Degrande en Eric Van der vee nemen over en ontvangen de Wijnegemnaren vanaf woensdag 1 februari graag in Tar-Tine.

Jan Auman

De wat vreemde naam Petit was naar verluidt een samentrekking van de voornamen van de allereerste uitbaters; Peter en Yvette. Maar vergeet die. U kan best wennen aan de Martine, Eric en Annick. Dat laatste zal niet moeilijk zijn want Annick Lenaerts stond ook al een poos in Petif en gaat met plezier mee over naar Tar-Tine, zoals de nieuwe eigenaars hun ontbijtzaak en lunchroom noemen.

De naam Petig is verdwenen. Welkom in Tar-Tine, toch vanaf woensdag 1 februari© JAA

Hoboken

Er blijft tot opluchting van veel Wijnegemnaren en de vele scholieren van het Annuntia-Instituut dus een plek op de Turnhoutsebaan waar je terechtkan voor een knapperig broodje, rijkelijk ontbijt, copieuze lunch of zoete zonde. De nieuwe uitbaters hebben horeca-ervaring, maar tenzij je geregeld in Hoboken komt, zal die weinig bekend zijn.

“In de Kapelstraat hebben wij negen jaar ‘In’ koemeke koffe’ uitgebaat”, vertelt Martine, die meer dan Eric elke dag in Tar-Tine zal staan. “Die zaak bleef na ons afscheid in 2017 bestaan, maar wordt sindsdien uitgebaat door voormalige keukenhulp Sven. Wij gooiden het roer om en begonnen een taxiservice voor luchthavenvervoer. Maar de horecamicrobe begon opnieuw te kriebelen. We vonden deze zaak dichterbij Wommelgem, waar we wonen. We kijken erg uit naar de opening van Tar-Tine, waarin je het Franse woord voor boterham herkent.”

Ontbijtformules

Tart-Tine zal diverse ontbijtformules hanteren en dat al vanaf half acht. Martine: “We zijn ook open op zaterdag, maar niet op zondag. Voor 18 euro (prijs lag nog niet helemaal vast) krijg je een luxe-ontbijt. ’s-Middags is er keuze te over uit diverse broodjes, maar kan je ook kiezen voor een hap uit onze kleine keuken zoals croque, pasta en elke week een andere suggestie. Eén van onze specialiteiten die zeker in de smaak zal vallen is ons broodje steak tartaar, afgewerkt met truffelmayonaise.“

De nieuwe uitbaters willen graag de vroeger succesvolle broodjesronde van Petif langs lokale bedrijven opnieuw opstarten. Ze zorgden alvast voor een geslaagde make-over van de traditiezaak met warme aardse kleuren en foto’s van Parijs aan de muur. Aan ruimte geen gebrek. Er kunnen tot 49 mensen tegelijk plaatsnemen, al kan je er ook gewoon uithalen. Tijdens de openingsweek gelden er voordeelacties en zijn er verrassingen bij de vleet. (jaa)

Tar-Tine Turnhoutsebaan 329 in Wijnegem. Elke dag open vanaf 7.30u, behalve op zondag.

Martine en Annick achter de toog van Tar-Tine.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners