De ‘geelblauwe doos’ op Satenrozen krijgt een nieuwe invulling.© Google Maps

Duomed vestigt zich in ‘geelblauwe doos’ op Satenrozen, aanvraag voor rechtstreekse ontsluiting expresweg op komst

Kontich -

In industriezone Satenrozen staan enkele nieuwe ontwikkelingen op stapel. In de opvallende ‘geelblauwe doos’ vestigt Duomed zijn hoofdzetel en een deeltje van de bestaande kantoren van Distrilog wordt verbouwd voor nieuwe gebruiker Circet. Ook de aanvraag voor een rechtstreekse ontsluiting op de expresweg (N171) om de Keizershoek te ontlasten, zit in de pijplijn.

De site, die bekendstaat als de voormalige Massive/Philipssite, ondergaat een metamorfose. Warehouses de Pauw (WDP), marktleider voor logistiek vastgoed in de Benelux, heeft een omgevingsvergunning ingediend voor uitbreiding en verbouwing van de bestaande kantoren. Distrilog blijft als huurder van het overgrote deel van de gebouwen, maar ook enkele nieuwe gebruikers dienen zich aan.

Voor het hoogstapelmagazijn, beter bekend als de geelblauwe doos, loopt eind februari het huurcontract met ADL Automotive af. Duomed, gespecialiseerd in het aanleveren, onderhouden en herstellen van medische apparatuur voor onder meer ziekenhuizen, vestigt er zijn hoofdzetel.

“Daarvoor worden aan de kant van de gewestweg een werkplaats van een verdieping en kantoren van drie hoog aangebouwd”, verduidelijkt architecte Heidy Vanduffel van Architeam. “Het bestaande gebouw wordt ook uitgerust met nieuwe gevelplaten en extra isolatie.”

Daarnaast wordt een deel opgefrist van de bestaande kantoren waarin hightechbedrijf Circet, gespecialiseerd in de installatie en onderhoud van telecommunicatie, zijn intrek heeft genomen. “Daarbij gaat het louter om een invulling van bestaande kantoorruimte. Er komt geen extra logistiek of magazijnactiviteit aan te pas”, benadrukt Heidy Vanduffel.

Bezorgdheid

Toch wordt er rekening gehouden met verdere ontsluiting van Satenrozen. Enkele maanden geleden uitten buurtbewoners nog hun bezorgdheid over het toenemende vrachtverkeer. Een extra toegangsweg zou hier mee voor een oplossing moeten zorgen.

Samen met de geplande ontwikkeling is het de bedoeling van WDP om een bijkomende toegangsweg voor het volledige bedrijventerrein rechtstreeks vanaf de N171 te realiseren, tussen de afrit van de E19 en het kruispunt met de Keizershoek. Het tracé werd al eerder voorgelegd aan de Afdeling Wegen en Verkeer (AWV) en ook goedgekeurd. Gezien de procedure niet dezelfde is, moet wel een afzonderlijke omgevingsvergunningsaanvraag worden ingediend.

“Deze tweede aanvraag wordt vrijwel aansluitend op de huidige aanvraag ingediend”, geeft Vanduffel aan. “WDP wil immers zowel de verbouwings- en uitbreidingswerken op de site als de wegeniswerken voor de nieuwe ontsluiting gelijktijdig uitvoeren.”

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners