© Instagram @lievevandenweghe

“Bedankt voor alles papa, onze held”: vader van bekende momfluencer Lieve Vandenweghe overleden

De vader van de bekende momfluencer Lieve Vandenweghe is overleden. Jef Vandenweghe maakte in 2017 zijn televisiedebuut in de Eén-reeks ‘Het Gezin’, waarin hij onder meer vertelde over hoe hij na zijn zestigste nog vader werd van vijf kinderen en over zijn verleden in Afrika. “Ze noemden mij muganga, dokter van de zwarten”, zei hij daarover toen in Het Nieuwsblad.

debn

LEES OOK. Lieve Vandenweghe combineert moederschap met werk, huishouden en reizen: “Ik wil alles bespreekbaar maken”

In datzelfde interview uit 2017 blikte dochter Lieve terug op de periode waarin haar man in het Congolese Kivu was voor het werk: “Mijn man, die werkt voor het productiehuis Geronimo, ging daar het programma The Flying Doctors opnemen. Op een dag kwam er een oud mannetje naar hem. ‘Ken je dokter Vandenweghe?’, vroeg hij. Meer dan zestig jaar later.”

Maandag en iets meer dan vijf jaar later postte zijn dochter Lieve Vandenweghe – een bekende mom-blogger en voormalig deelneemster aan Mijn Restaurant in 2015 – een foto op Instagram waarop ze te zien is met haar vader Jef tijdens haar huwelijksdag, met het bijschrijft “Bedankt voor alles papa, onze held”.

Jef werd 98 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER