De Red Court Lier vind je op de stedelijke sportvelden. Jan Ceulemans is er peter van.© Joren De Weerdt

Voetbalbond zoekt voetbalgekke jongeren om Court Coach te worden

Lier -

De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar twee voetbalgekke en sociaal geëngageerde Court Coaches. Zij zullen op de Belgian Red Court in Lier op regelmatige basis voetbalactiviteiten begeleiden.

Chris Van Rompaey

LEES OOK. Voetbalbond stelt eerste Belgian Red Court voor met Jan Ceulemans als peter

De Belgian Red Courts in Lier, Sint-Niklaas en Hasselt werden al officieel geopend. Dit jaar voegt de KBVB onder andere Bilzen, Genk, Waregem, Vilvoorde, Halle en Lokeren toe aan dat rijtje. De teller komt zo eind dit jaar op minstens negen Belgian Red Courts te staan. Bedoeling is om de komende jaren verspreid over het hele land een veertigtal Red Courts te creëren.

De voetbalbond gaat nu op zoek naar twee voetbalgekke en tegelijk sociaal geëngageerde jongeren per stad of gemeente om activiteiten op die Belgian Red Courts te begeleiden. Het gaat telkens om een jongen en een meisje tussen 16 en 26 jaar. Zij gaan samen met een coördinator vanuit de stad op vrijwillige basis aan de slag om de Red Court om te toveren tot een lokaal voetbalwalhalla die het gemeenschapsgevoel verder vergroot. De activiteiten zullen gericht zijn op zowel de algemene ontwikkeling van de deelnemers als de technische vaardigheden.

Voetbaldieren

“We zoeken naar voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma. Daarbij wordt voetbal ook als leidraad gebruikt bij educatieve programma’s rond thema’s als inclusie, ethiek, gezondheid en milieu. Een prachtige verantwoordelijkheid voor iedereen die voetbal én sociaal werk een warm hart toedraagt. We laten de coaches vrij in wanneer ze training geven en welke activiteiten ze organiseren”, zegt Robin Cnops, Football & Social Responsibility Specialist bij de KBVB.

Geïnteresseerden kunnen hun motivatiebrief bezorgen aan de voetbalbond tot eind februari. Uit de sollicitaties kiest de voetbalbond uiteindelijk negen duo’s, één per stad. Die duo’s krijgen, samen met de coördinators, een intensieve opleiding door experten van de voetbalbond die zowel focust op het sportieve als het sociale luik. De opleiding vindt plaats in april op het Proximus Basecamp.

www.rbfa.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier