© ATV

Bondsparket vraagt 3 speeldagen schorsing voor Calvin Stengs

Als het van het bondsparket afhangt, is Antwerp-speler Calvin Stengs voor drie speeldagen (plus één voorwaardelijk) geschorst na zijn slaande beweging richting Diawara van Anderlecht. Het valt nu te bezien of Antwerp die straf aanvaardt.

pjc

LEES OOK. Ex-topref Serge Gumienny: “Zowel Stengs als Diawara had rood verdiend”

Stengs kreeg in het Lotto Park rood net voorbij het uur. Op de beelden is duidelijk te zien dat Anderlecht-speler Diawara hem ook stevig raakte en de Nederlander daarop reageerde, wat hem dus een uitsluiting kostte. Het strafvoorstel houdt ook een effectieve geldboete van 3.500 euro in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als Antwerp het voorstel aanvaardt, mist Stengs de duels tegen Union (beker), Club Brugge en Genk. Indien niet, kan hij woensdag wel aantreden tegen Union en moet de speler verschijnen voor de Geschillencommissie.

Voor de rust liep Stengs ook tegen zijn vijfde gele kaart aan in de competitie. Normaal gezien levert die een speeldag schorsing op in de eerstvolgende competitiewedstrijd, maar door de rechtstreekse uitsluiting, en de daarbij horende straf, vervalt die gele kaart. Stengs blijft op vier stuks -en dus op één gele kaart van schorsing- staan.

LEES OOK. Rode kaart Stengs doet Antwerp de das om: “Calvin heeft zich in de kleedkamer geëxcuseerd”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.