Ooggetuigen verklaarden dat ze zagen hoe twee personen de tussenschotten in de toiletten kapot trapten.© Dirk Vertommen, rr

Vandalen richten vernielingen aan in fuifzaal De Loods: “Als we daders identificeren, krijgen ze toegangsverbod”

Mechelen -

Vandalen hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht in de toiletten van fuifzaal De Loods in Mechelen. De daders zijn nog niet gevat, maar de stad is niet van plan om het daarbij te laten.

Sven Van Haezendonck

Vorige week kondigde burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) nog verstrengde veiligheidsmaatregelen aan voor De Loods op het Douaneplein. Amokmakers die het te bont maken, riskeren er al langer een toegangsverbod. Voortaan koppelt het stadsbestuur daar een plaatsverbod aan voor de hele jongerensite.

LEES OOK. Mechelse burgemeester verstrengt aanpak na vechtpartijen aan fuifzaal: “We breiden plaatsverbod uit”

De maatregel maakt blijkbaar niet bij iedereen indruk, want afgelopen weekend hebben onbekenden vernielingen aangericht in de toiletten van de fuifzaal. Tijdens een fuif in de nacht van vrijdag op zaterdag moest omstreeks 2u een tussenschot tussen twee urinoirs eraan geloven. Ooggetuigen verklaren dat een grote groep voetbalsupporters samentroepte in het sanitair.

Truien met zwarte kappen

“Twee van hen, in truien met zwarte kappen, begonnen het eerste tussenschot kapot te trappen”, zegt een Mechelaar die op de fuif werkte. Later die nacht werd nog een tweede tussenschot vernield. “De security kwam nogal mak over. Ik vond het zeer vreemd dat niemand van het bewakingspersoneel de luide gezangen heeft gehoord die uit de toiletten kwamen.”

Aanwezige jongeren klagen aan dat er veel te weinig bewakingsagenten aanwezig waren en dat er daardoor “een gevoel van straffeloosheid heerst.” In het begin van de week krijg de stad altijd een verslag over het verloop van evenementen tijdens het weekend. “Volgens de bewakingsagenten waren er binnen geen incidenten of vechtpartijen”, reageert Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd en Preventie.

Achteraf hebben de bewakingsagenten wel vastgesteld dat er vandalisme was gepleegd in de toiletten. “Op het moment zelf hebben ze dat niet kunnen vaststellen”, zegt Labsir. Via de beelden van de bewakingscamera’s hoopt de stad de verantwoordelijken wel te vinden. “Als wij ze identificeren, komen ze sowieso op de lijst met toegangsverboden. Dan mogen ze standaard zes maanden niet binnen”, vertelt de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen