© Raymond Lemmens

Politie verbaliseert dertien bestuurders voor rijden onder invloed

Herselt, Hulshout, Westerlo

Bij een grootschalige actie van de lokale politie Zuiderkempen zijn afgelopen vrijdag dertien bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken of drugs hadden genomen.

Op verschillende plaatsen in Herselt, Hulshout en Westerlo controleerden inspecteurs van de lokale politie Zuiderkempen voorbije vrijdag tussen 16u en middernacht in totaal 788 auto’s en vrachtwagens. Elke bestuurder werd aan een alcoholtest onderworpen.

Tien bestuurders legden een positieve ademtest af en werden hiervoor geverbaliseerd. De politie deelde ook drie pv’s uit voor het rijden onder invloed van drugs. Er zijn verder elf onmiddellijke inningen opgesteld voor verkeersinbreuken en er waren vijftien overtredingen voor onder meer inbreuken op de inschrijving, rijden met voorlopig rijbewijs en voor illegale wapendracht.

De politie liet vier voertuigen in beslag nemen voor het ontbreken van een geldige verzekering en voor het rijden zonder rijbewijs. Meer dan honderd kilo vlees werd in beslag genomen voor het niet gekoeld transporteren ervan. De lokale politie Zuiderkempen wil dergelijke grootschalige politieacties, gericht op verkeersveiligheid, diefstal en drugs, in de nabije toekomst nog herhalen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners