Het nieuwe bestuur van Open Vld Bonheiden-Rijmenam.© Eddy Peeters

Nieuw bestuur voor Open Vld Bonheiden-Rijmenam: “We verzetten ons unaniem tegen een mogelijke fusie met Mechelen”

Bonheiden, Mechelen -

De leden van Open Vld Bonheiden-Rijmenam verkozen een nieuw bestuur, onder leiding van voorzitter Alfred Van den Eynde. Vijfentwintig mannen en vrouwen, onder wie elf nieuwe gezichten, zetten hun schouders onder de partij.

Erik Van Eycken

Alfred Van den Eynde werd verkozen tot voorzitter. “Als gepensioneerd zelfstandige engageert Alfred zich binnen én buiten de gemeente. Zo is Alfred niet alleen actief in de gemeentelijke vzw’s Krankhoeve en Berentrode, ook bij vzw Basket Vlaanderen”, klinkt het bij het bestuur. In zijn jonge jaren speelde hij bij Racing Mechelen, zij aan zij met grote sterren als Willy Steveniers en John Loridon.

Kersvers voorzitter Alfred Van den Eynde toont zich bijzonder trots op zijn ploeg. “We hebben veruit het grootste en meest diverse politieke bestuur van Bonheiden-Rijmenam. De 25 leden van dit bestuur zijn enorm gedreven om onze mooie gemeente nog mooier te maken. Binnen de coalitie konden we de voorbije jaren al vaak het verschil maken dankzij sterke schepenen en goede raadsleden. Als partij groeien we in ledenaantal en bestuurskracht. We gaan vol vertrouwen 2024 tegemoet”, zegt de voorzitter. Pascal Vercammen was tot een jaar geleden schepen van Sport, huidig schepen Bart Vanmarcke (bevoegd voor Onderwijs en Mobiliteit) blijft op post.

Fusie

Tot slot pikt Van den Eynde graag even in op de recente polemiek rond gemeentefusies. “Onze huidige burgemeester vraagt aan Vlaanderen wat het Vlaamse plan is met Bonheiden-Rijmenam. Oud-burgemeester Vaganée dient van antwoord door op te roepen tot een grote studieronde. In tegenstelling tot de burgemeester en de oud-burgemeester geven wij graag nu al een heel duidelijk signaal: het bestuur van Open Vld Bonheiden-Rijmenam verzet zich unaniem tegen een mogelijke fusie met Mechelen. De fusie van een dorp met een grootstad komt het dorp immers nooit ten goede”, zegt Van den Eynde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners