Jos bij de resten van zijn afgebrande woning.© Joren De Weerdt

Heikantse Bierliefhebbers organiseren eetfestijn voor Jos en Rita

Kessel, Lier, Berlaar-Heikant -

Eind augustus brandde de woning in Kessel-Station van Jos Geysels en Rita af toen ze in de Ardennen zaten. Ze waren alles kwijt en familie en vrienden organiseerden in oktober een benefiet in de parochiezaal in Kessel (Nijlen). Nu doen de Heikantse Bierliefhebbers, waar Jos mee in het bestuur zit, ook hun duit in het zakje met een evenement in de Mol in Lier.

Gino Van Looy

Lutgarde Janssens, bestuurslid van de Heikantse Bierliefhebbers, geeft wat meer uitleg. “Toen hun huis afbrandde, waren Jos en Rita in de Ardennen voor een evenement van de Bierliefhebbers voor het goede doel. Terwijl ze eigenlijk bezig waren om anderen te helpen, verloren ze zelf alles. We waren het er snel over eens dat we iets voor hen moesten organiseren”, zegt Lutgarde Janssens.

Maar de Bierliefhebbers waren niet de enigen die wilden helpen, dus was het even zoeken naar een geschikte datum. “De familie van Jos organiseerde al een benefiet in oktober en wat later waren het onze eigen Bierfeesten, dat ging dus ook niet. In de kerstperiode moet je zoiets ook niet organiseren, dus kwamen we uit bij zaterdag 18 februari. Dan organiseren we in CC De Mol in Lier vanaf 14u het Chefstival, een eetfestijn ten voordele van Jos en Rita.”

Dit wordt georganiseerd samen met Jeroen Beckers, uitbater van de cafetaria van De Mol en zaakvoerder van Chef’s BBQ. “Jeroen kent Jos ook omdat hij nog imkerlessen bij Jos’ vader gevolgd heeft. Hij was meteen bereid om ons te helpen. Hij zorgt voor een uitgebreid barbecue-aanbod en er is ook een groot speenvarken aan het spit. Vanaf 18u komen er ook enkele bandjes optreden. En omdat we natuurlijk een bierproeversclub zijn, voorzien we ook een vijftigtal verschillende bieren die aan democratische prijzen geproefd kunnen worden. Inschrijven kan tot 13 februari op info@heikantsebierliefhebbers.be Volwassenen betalen 30 euro, kinderen tot 12 jaar 15 euro.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners