Dirk Bauwens, die precies tien jaar burgemeester is, en schepen Kathleen Krekels overhandigden eregast Jan Jambon een streekproduct: gin van Philip Collet uit ‘s-Gravenwezel..© RR

N-VA zwaait tien jaar de plak: “We raken helemaal op dreef”

Schilde -

De sfeer zat goed op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Schilde in Werf 44. En dat lag niet alleen aan de blijde intrede van Vlaams minister-president Jan Jambon. Afelingsvoorzitter Valerie Michel repte nog met geen woord over de verkiezingen van 2024, maar volgens haar zijn haar burgemeester en schepenen sterk bezig.

Jan Auman

Ruim tien maanden is Valerie Michel nu voorzitter van N-VA Schilde en ze is die job zichtbaar nog niet beu. Ze prijst zich dan ook gelukkig met de sterkte en betrokkenheid van haar ploeg.

“We zwaaien nu tien jaar de plak in Schilde en onze mandatarissen hebben al vele kleine én grote- beleidsstenen verlegd en knopen doorgehakt”, maakte Michel een balans op. “We hebben hard gewerkt op de sociale cohesie en het gemeenschapsgevoel in onze gemeente, met buurthuizen, buurtterreinen en ontmoetingsplekken voor alle leeftijden.”

“Er verschenen ook picknickbanken waar mensen een babbeltje kunnen doen. In deze mooie cultuurzaal brengen we mensen samen rond cultuur. We we hebben hard ingezet op het aantrekken van jonge gezinnen met ons kleuteronderwijs, de analyse van schoolomgevingen, en meer kinderopvang. Schilde werd er een pak warmer door en voelt ook jonger aan.”

Voorzitter Valerie Michel (links) met een deel van het lokale N-VA-team en minister-president Jan Jambon op de scène van Werf44.© RR

Wafels en koffietjes

Wat N-VA Schilde volgens haar afdelingsvoorzitter onderscheidt van andere lokale partijen, is de oprechte betrokkenheid, positieve drive en authentieke bevlogenheid van haar mensen, de zichtbare en onzichtbare.

“Dirk (Bauwens) die achter zijn wafelijzer kruipt om ondertussen wel bijna elke Schildenaar van zijn wafels te laten proeven. Kathleen (Krekels) die zélf mee staat te schilderen met de werkmannen omdat het kleuterschooltje anders niet op tijd klaar geraakt voor opening op 1 september. Peter (Mendonck) die elke week met de mannen van de dienst der werken rondgaat om te zien welke trottoirs en welke straten prioriteit zijn om het comfort van onze inwoners te verbeteren. Pascale (Gielen) die binnenspringt voor een koffietje in het nieuwe buurthuis om te horen wat er leeft of zelf op haar fiets wipt om ons nieuwe mountainbikeparcours te testen.”

En Valerie roemde ook de inzet van enkele niet-schepenen. “Zoals David (Heerwegh) die zijn tapinstallatie van café Briard helemaal over de Turnhoutsebaan naar WERF44 duwde op een klein rolpalletje, om het N-VA-kraam op de feestmarkt van goed schuimende pintjes te voorzien. En Micheline (Duysens) , die haar laarzen aantrekt om zwerfvuil uit de grachten te gaan halen. Enzovoort.”

© RR

Magazine tien jaar burgemeesterschap

Na tien jaar besturen, komt N-VA nu echt op dreef en dat begint voelbaar te worden, volgens haar voorzitter. “Ik spreek bewust niet over de lokale verkiezingen van 2024, we hebben nog een kwart van de legislatuur te gaan dus de focus ligt daarop nu en op de dossiers die nog op de plank liggen”, aldus Michel.

Binnenkort krijgen alle Schildenaren trouwens een blaadje in de brievenbus om hen te herinneren dat N-VA inmiddels tien jaar de lijnen uitzet in hun gemeente, met Dirk Bauwens al onomstreden fulltime burgemeester.

Jan Jambon, met zijn voet nog in het gips, zette in Schilde graag zijn realisaties als kapitein van het Vlaamse schip in de verf, in het bijzijn van onder meer zijn Vlaams Parlementslid Maarten De Veuster uit buurgemeente Schoten.. “Vlaanderen doet het uitstekend, in tegenstelling tot de perceptie van ons beleid in de media. Schepen Kathleen Krekels en Dirk Bauwens overhandigden hun grote leider een fles lokaal gestookte Ph. Collets gin met botanicals van ’s-Gravenwezel.(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners