“Ik denk niet dat er een mooiere manier is om je verjaardag te vieren”, klinkt het bij Gil Van Moerzeke.© Geert De Rycke

Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse - Jong Essevee: 4-0

Gil Van Moerzeke (KSC Lokeren-Temse) viert verjaardag met doelpunt en klinkende zege: “Pas echt feestvieren met titel”

Lokeren -

De Lokerse voetbalsupporters werden – eindelijk – eens verwend in het Daknamstadion. Tegen Jong Essevee kregen de Wase fans een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld, bekroond met vier doelpunten. De jarige Gil Van Moerzeke genoot mee.

Ivan Elegeert

“Ik denk niet dat er een mooiere manier is om je verjaardag te vieren”, klinkt het bij de aanvaller van KSC Lokeren-Temse, die zaterdag 25 kaarsjes mocht uitblazen. Voor, tijdens en na de wedstrijd klonk Happy Birthday meermaals uit de monden van honderden fans in de tribunes. “Het was echt wel genieten. Ook voor ons. We hebben onze beproefde tactiek nu eindelijk eens perfect kunnen uitvoeren”, zegt Van Moerzeke. “We hebben Jong Essevee van in de eerste minuut vastgezet en hebben ze nooit in hun spel laten komen. We hebben meteen druk naar voor gezet en zijn er allemaal keihard voor gegaan. Want hoewel het een heel jonge ploeg is, zijn het allemaal gasten die heel goed kunnen voetballen. Dat hebben we in de heenronde ondervonden en dat hebben ze ook elders dit seizoen al laten zien. Van onderschatting was bij ons zeker geen sprake.”

Maar in de eerste helft kon Jong Essevee dus geen vuist maken. Doelman Van Damme stond bijwijlen in een schietkraam. Hij zag schoten van Boulaouali enkele keren afgeblokt, werd gered door de deklat op een vrijschop van Maes en kwam ook zelf nog enkele keren tussen. “De 3-0 aan de rust was dus zeker niet overdreven”, gaat Van Moerzeke verder. “Dan is het ook niet onlogisch dat je in de tweede helft wat gas terugneemt en de wedstrijd ontspannen probeert uit te spelen zonder blessures en kaarten op te lopen. Zelf hoopte ik wel nog om mijn doelpuntje mee te pikken, want de voorbije weken was het allemaal een beetje minder. Ik was dan ook heel blij dat het uiteindelijk nog lukte en dat Simon me de 4-0 voorschotelde.”

Glas gedronken

Door de eigen winst en het feit dat Jong Cercle en Eendracht Aalst niet verder kwamen dan een gelijkspel, heeft Lokeren-Temse nu al een mooie kloof van minstens zes punten op de andere promotiekandidaten. Enkel Sparta Petegem blijft nog in het zog van de Waaslanders, maar Petegem, de kampioen van vorig seizoen, vroeg ook dit jaar geen licentie aan om te promoveren. “Wij moeten dus niet naar Petegem kijken”, weet Van Moerzeke. “We staan op kop en hebben alles in eigen handen. Dat is een heel leuk gevoel. Er blijven nog altijd veertien matchen te spelen. Ook in al die matchen moeten we voor de drie punten gaan. Tot we de buit binnen hebben. Dan kunnen we pas echt feestvieren. Al werd er ook zondagavond een glas op gedronken, want deze verjaardag zal ik toch niet meteen vergeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners