Enkele buren van het actiecomité Mostheuvellaan Dirk Janssens en Kris Versmissen,die vorige week via de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning konden vernietigen. Volgens de gemeente wordt elke straat situatie per situatie bekeken.© WF

Oppositie roept op bomenbesparend te werken bij rioleringsdossiers in smalle groene straten

Malle -

Met heel wat nieuwe rioleringsprojecten in aantocht, roept de oppositie de gemeente op om af en toe buiten de kaders te durven kleuren om zo de laanbomen te sparen en niet alle smalle straten te verbreden tot de geijkte normen.

Op de gemeenteraad werden de weg- en rioleringswerken goedgekeurd voor Den Mostheuvel en omgeving (niet te verwarren met Mostheuvellaan), de Jagersweg, Eekhoorndreef, Eikendreef, Nooitrust en de Molendreef. Straten zoals Nooitrust en de Jagersweg zijn charmante straten tussen het groen in de buurt van de Trappistenbossen. Progressief Malle vraagt om er rekening te houden met het karakter van deze straten. Er wordt verwezen naar Zoersel, waar na een rechtszaak aangespannen door buren een andere manier van riolering wordt gehanteerd. Men kiest daar niet meer automatisch voor open grachten om het hemelwater af te voeren of te laten bezinken, maar laat het water ook lokaal in de bodem trekken in de tuinen van omwonenden, om te verhinderen dat alle laanbomen moeten worden gerooid. De nutsleidingen worden daar nu meer onder het wegdek gelegd.

“Onze diensten bekijken elk rioleringsdossier straat per straat”, reageert schepen Yannis Leirs (CD&V). “Wij staan niet weigerachtig tegen die alternatieve aanpak, die zelfs niet altijd duurder is, maar in sommige gevallen zoals in de Mostheuvellaan is het onmogelijk.”

Ook burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) gaf aan dat ze recent nog het verhaal van de decentrale riolering liet onderzoeken. “Maar als er ook nutsleidingen moeten worden gelegd zoals in de Mostheuvellaan, is dit geen optie. Alles onder de straat steken is niet evident, want bij reparaties moet de straat altijd worden opengebroken.”

Raadslid Paul Van Ham (OostWest) riep op om dan gebruik te maken van wachtbuizen en meer moeite te doen. “Moet er altijd heel streng worden vastgehouden aan die twee wegprofielen? Het is moeilijk om daar een draagvlak voor te vinden, als er veel gezonde bomen moeten sneuvelen. Wees een beetje soepeler”.

Burgemeester Van Looy zegt dat er nog niets vastligt qua wegprofielen voor de straten die nu op de planning staan voor riolering. “Maar veiligheid is ook heel belangrijk voor ons, zeker in smalle straten waar veel fietsers passeren.”  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners