Man die zich met gezin van zes kinderen verstopte in Oostenrijkse wijnkelder “was een Doomsday prepper”

De Oostenrijkse politie heeft afgelopen vrijdag een 54-jarige man aangehouden nadat de politie zijn zes kinderen aantrof in een wijnkelder. De man bereidde zich volgens Erich Greill, vice-burgemeester van Obritz, voor op de apocalyps en was een ‘prepper’.

debnBron: The Telegraph

LEES OOK. Vijf kinderen ontdekt in Oostenrijkse wijnkelder, vermoedelijke vader aangehouden

De politie kwam de kelder van Tom Landon op het spoor nadat sociale werkers de zes kinderen van Landon en diens partner aantroffen in een wijnkelder in Obritz, een dorpje in het noorden van Oostenrijk bij de Tsjechische grens. Het ging om een baby van enkele maanden oud en kinderen tussen de twee en zes jaar oud.

De politie pakte daarop de man op, maar liet hem alweer gaan omdat de kinderen niet verwaarloosd waren. Wel stonden ze nergens ingeschreven.

LEES OOK. Jimmy toont hoe de ‘prepper’-wereld echt in elkaar zit: “Ik kweek cavia’s voor het vlees en de pels”

Erich Greill, de vice-burgemeester, verduidelijkte dat Landon in Londen werkt als ICT’er en ook recent vijf kelders kocht in Obritz. Eén voor elk van zijn kinderen, dus. Verschillende bronnen vertellen verder ook dat Landon een ‘Doomsday prepper’ is; iemand die zich voorbereidt op het einde van de wereld door bijvoorbeeld in kelders te schuilen en een grote voorraad aan eten en drinken in te slaan. Het is niet bekend of de man wapens bezit.

LEES OOK. Na dodelijke politie-inval in Merksem: is zo’n gewapende doemdenker nu gek? “Voor ons absurd, maar voor hen klopt het verhaal”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER