Momenteel staan er al drie windturbines op de terreinen van AGC in Mol-Gompel.© Tommy Maes

AGC en Luminus houden infosessie over nieuwe plannen vierde windturbine

Mol -

AGC Glas Europe en Luminus willen opnieuw een windturbine bouwen op de AGC-bedrijfsterreinen in Mol-Gompel. Daarvoor houden ze op maandagavond 13 februari een informatiesessie. In 2021 werden eerdere plannen voor de windturbine geweigerd.

Energiebedrijf Luminus had in 2021 al plannen om een vierde windturbine te bouwen op het terrein van AGC in Mol-Gompel. Eind september van dat jaar zette de Vlaamse regering een streep door die plannen. Recent diende Luminus een nieuw aanvraagdossier in met een bijkomende motivering en extra studies.

De nieuwe aanvraag past volgens Luminus en AGC Glass Europe binnen de maatschappelijke uitdaging om de Belgische afhankelijkheid van buitenlandse fossiele brandstoffen te verminderen. Daarnaast draagt de windturbine volgens Luminus en AGC bij tot het streven naar een klimaatneutrale samenleving in 2050.

In aanloop van het openbaar onderzoek over windturbine ‘De Glasmolen’ organiseren AGC Glass Europe en Luminus een informatiesessie over het project. Die vindt op maandagavond 13 februari plaats op de bedrijfsterreinen van AGC. Alle buurtbewoners in een straal van 800 meter rond de fabrieksvestiging ontvangen daarvoor een uitnodiging in de brievenbus. Ook overige geïnteresseerden zijn welkom.

Wie wil komen, schrijft voor dinsdag 7 februari in via www.deglasmolen.be. Daar kunnen geïnteresseerden een beschikbaar tijdslot kiezen. Elke sessie duurt een half uur, gevolgd door een kwartier voor het stellen van vragen. Specifieke of heel uitgebreide vragen worden nadien via mail beantwoord. Het is ook mogelijk om via de website vragen te stellen. Telefonisch inschrijven kan tijdens de weekdagen van 9 tot 17u via 02-289 95 66.

Wie ingeschreven is, meldt zich een tiental minuten voor het aanvangsuur van de sessie aan bij de portier van AGC, ingang Voortstraat. Wanneer het openbaar onderzoek van start gaat, is nog niet bekend. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners