De sportdienst van Beerse stoomt jongeren in de zomer klaar tot echte zeemeerminnen.© Sport Beerse

Sportdienst lanceert opnieuw sportkampen tijdens vakanties: “Nieuwe monitoren zijn altijd welkom”

Beerse -

De sportdienst van Beerse is gestart met de inschrijvingsperiode voor de sportkampen tijdens de vakanties voor jongeren van 4 tot en met 16 jaar. De kampen worden ook dit jaar verspreid over vier locaties om zo veel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om deel te nemen.

Bart Van den Langenbergh

Ook voor de vakanties in 2023 werkte de sportdienst van Beerse een vernieuwend en gevarieerd aanbod aan sportkampen uit voor jongeren van 4 tot en met 16 jaar. Deze kampen vinden verspreid plaats in het sportcentrum van Beerse, in de Pegger in Vlimmeren, in de gemeentelijke basisschool Albertstraat en in het recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle (Lille).

“Nieuw in het programma is onder meer een tweetalig sportkamp Frans-Nederlands waar jongeren spelenderwijs worden ondergedompeld in de Franse taal”, aldus Kim Goris, sportpromotor in Beerse. “Daarnaast wordt het recent geopende skatepark uitgebreid getest tijdens de skate-driedaagse en kijken we naar ieders individuele interesses in de talentenweek voor kleuters.”

Om de clubs mee te ondersteunen in hun werking, krijgen de geïnteresseerde clubs uit Beerse en Vlimmeren de mogelijkheid om via initiaties kinderen warm te maken voor hun activiteiten. Dat gebeurt tijdens de proevertjesweek in de aanloop naar de Maand van de Sportclub in september.

Mascotte Baboe mag niet ontbreken op de sportkampen in Beerse.© Sport Beerse

“Met een specifiek doelgroepenprogramma tracht Sport Beerse ook de minder vlot bereikbare doelgroepen op een sportieve manier de zomer te laten doorbrengen”, legt Kim Goris uit. “Zo zijn er aparte kampen voor de 12- tot 16-jarigen (met een tweedaagse uitstap), met een programma op maat en aangepast aan hun leeftijd. Ook de Special-driedaagse voor kinderen met en zonder beperking krijgt opnieuw een plaats in het aanbod.”

Berenbende

De inschrijvingen voor de krokus-, paas- en zomervakantie zijn afgelopen zaterdag van start gegaan. Inwoners van Beerse en buitendorpse deelnemers kunnen terecht op de webshop of aan de balie van het sportcentrum. Net zoals vorig jaar kunnen ouders via hetzelfde platform en op hetzelfde moment ook inschrijven voor de (kleuter)activiteiten van de Berenbende.

“Ondertussen is ook de zoektocht naar enthousiaste monitoren voor de sportkampen gestart”, luidt het bij de sportdienst. “Sport Beerse beschikt reeds over een uitgebreide pool van meer dan tachtig monitoren, maar geïnteresseerden mogen zich nog altijd kandidaat stellen.”

Nieuwe monitoren voor de sportkampen in Beerse mogen zich altijd kandidaat stellen.© Sport Beerse

www.uitinbeerse.be/vakantieaanbod

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners