© REUTERS

Minstens 47 doden bij aanslag in Pakistaanse moskee

Bij een ontploffing in een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar, in het noordwesten, zijn zeker 47 doden en minstens 150 gewonden gevallen. Dat meldt de staatstelevisie en de politie.

Bron: Belga, BBC

De explosie deed zich voor tijdens het middaggebed, in een wijk die streng beveiligd is. Verschillende gebouwen van de politie bevinden zich in diezelfde wijk. Zowat 260 mensen bevonden zich in de moskee tijdens het middaggebed. Een deel van het dak en een muur van het moskeegebouw zijn ingestort, en er is een reddingsoperatie aan de gang om de mensen die onder het puin vast zitten, te redden.

De autoriteiten gaan ervan uit dat het om een zelfmoordaanslag gaat, al werd die nog niet opgeëist. Men gaat ervan uit dat de aanslag gepleegd werd door de Pakistaanse Taliban. Eind november beëindigde die groep een staakt-het-vuren en nam het geweld in het land opnieuw toe. In december nog viseerde de Taliban in het noordwesten van Pakistan een politiebureau, daarbij kwamen 33 militanten om het leven.

“De terroristen willen paniek zaaien door de mensen aan te vallen die Pakistan verdedigen”, zei Pakistaans premier Shebaz Sharif in een persbericht. Daaraan voegde hij nog toe dat de dader “niets te maken hebben met islam” en dat “de hele natie verenigd staat tegen de dreiging van terrorisme”.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER