Sammy Mahdi en Annelies Verlinden naast schepenen Daan De Veuster en Frans Van Looveren van CD&V Brecht.© Robin Fasseur

Annelies Verlinden en Sammy Mahdi loven lokale werk van CD&V Brecht voor ruim honderd gelijkgezinden in ’t Goorhof

Sint-Job -

Feestzaal ’t Goorhof liep zatermiddag goed vol met ruim honderd sympathisanten om samen met nationaal CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en minister van Binnenlandse Zaken en Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden nieuwjaarsfrietjes te eten. Het was meteen de grootste opkomst van CD&V’ers in het Antwerpse.

Zowel Verlinden als Mahdi benadrukten het belang van de lokale afdeling. Annelies Verlinden noemde CD&V Brecht zelfs een voorbeeld: “CD&V wil de partij van de mensen zijn, dat kan alleen mede dankzij lokale mensen: ‘Wij hebben jullie nodig om de contacten met de mensen op het terrein te leggen’. We willen het in Brussel niet abstract houden, maar vertalen wat er lokaal wordt gezien en gehoord.”

Minister Annelies Verlinden stelde CD&V Brecht als voorbeeld voor constructief meewerken in de politiek.© Elke Lamens

Constructief

“De politiek moet geloofwaardiger worden. Politiek kan wel bijdragen tot de oplossing en mensen moeten dat ook voelen. Hoe we die mensen dan moeten bereiken, is een gezamenlijke zoektocht, samen met de lokale mensen constructief blijven zoeken en zelfs over het muurtje kijken. Brecht is een voorbeeld van hoe je kan meewerken aan de oplossing.”

Eerste schepen Daan De Veuster (CD&V) kon dit alleen maar beamen: “In deze beleidsperiode werkten we hard verder aan wat onze partij en haar partners in de vorige legislatuur in gang zetten: de afwerking en ingebruikname van ’t Centrum in Sint-Lenaarts, de nieuwe bibliotheek, ook de school van de toekomst krijgt vorm en dankzij onze partij staan verenigingen niet in de kou tijdens de bouw van het nieuwe gemeentehuis, want kunnen terecht in de nieuwe Uniq in het centrum.”

Verlinden benadrukte verder dat “net als het moeilijk gaat, we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en moeilijke problemen durven aanpakken. Er is een duidelijke koers nodig en Sammy maakt die zo helder mogelijk”, verwees ze alvast naar de nationaal voorzitter die met zijn hond Pamuk het podium besteeg.

Respect

Ook hij legde de nadruk op het lokale belang: “Respect is het woord van 2023, want is het DNA van onze partij. Respect voor de lokale identiteit, daar moeten we trots op zijn.” En die identiteit ligt in een landelijke gemeente als Brecht ook bij de landbouwers. “Het verhaal van Vlaanderen is het verhaal van onze landbouwers. Als we twee tot drie generaties teruggaan in de tijd, dan merk je dat elke familie wel een landbouwer telde.”

Sammy Mahdi nam een selfie met Alexander Vissers (8) die hem vroeg om ook aan de jeugd te denken.© Elke Lamens

“Er is nood aan strategische autonomie. We gaven de maakindustrie al aan de Chinezen weg, met onze voedselproductie mag niet hetzelfde gebeuren. Ja, wij zijn de partij van de boeren, maar ook van de ouderen én van de jeugd”, benadrukte Mahdi.

Dat was een duidelijke boodschap voor de achtjarige Alexander Vissers. Die had een boodschap voor de nationaal voorzitter: “Jullie zorgen wel goed voor de ouderen, maar gaan jullie ook voor de kinderen zorgen?” Sammy Mahdi kon dat alleen maar toejuichen met “Natuurlijk, wij zijn een gemeenschapspartij.”

Schepen Frans Van Looveren belooft de ideetjes van Alexander Vissers (8) te bekijken.© Elke Lamens

Vissers had aan de Brechtse schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V) een lijst met voorstellen van kinderactiviteiten overhandigd. “Ik wandel graag en neem graag deel aan zoektochten. In Brecht gebeurt niet zo veel voor kinderen. In omliggende gemeenten zoals Hoogstraten, Malle en Kalmthout zijn er veel mee activiteiten”, weet hij. Samen met zijn mama is hij daarom zelfs stadsambassadeur van Hoogstraten.

“Er zitten heel wat bruikbare ideëen tussen, zoals een multimovepad op De Merel, die we zeker gaan bekijken”, beloofde Van Looveren.

Daarna nam Sammy Mahdi nog de tijd om van de nieuwjaarsfrietjes te genieten, maar ging ook in gesprek met onder meer de landbouwers.

 (Elke Lamens)

Sammy Mahdi nam de tijd om met de Brechtse landbouwers in gesprek te gaan.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners