© BELGA

SK Beveren vermijdt pas in slot nederlaag tegen beloften van Standard en verliest leidersplaats aan RWDM

SK Beveren is leider af. Een onherkenbaar zwak geel-blauw kwam met de schrik vrij tegen een jeugdig en enthousiast SL16. Doelman Reus hield geel-blauw in de match na enkele knappe reddingen. Barry en Hrncar sleepten in het slot nog een puntje uit de brand.

Wim Houttequiet

Trainer Wim De Decker moest zondagavond flink puzzelen aan zijn basiselftal. De Beverse oefenmeester kon geen beroep doen op sterkhouders Vukotic, Van Damme, Everton Luiz en Ismaheel. Een serieuze aderlating voor de leider. Daardoor kregen Wuytens, Fall, Hoggas en Tshimanga nog eens hun kans om zich te bewijzen. Maar veel punten zullen ze in de eerste helft niet gescoord hebben. Geel-blauw speelde onherkenbaar zwak en mocht van geluk spreken dat doelman Beau Reus wél op niveau was. Beveren werd voor de rust op elk vlak overklast door het jeugdig enthousiasme van de Luikse beloften.

Net als in de heenmatch kwam Beveren al vroeg op achterstand. Aleksander Buksa, een 20-jarige Poolse aanvaller die zondagmiddag officieel werd voorgesteld in Luik, liet bij zijn debuut de netten na amper twee minuten al trillen. Van een droomdebuut gesproken. Na tien minuten was de huurling van Genoa er al opnieuw, maar dit keer stond doelman Reus pal. Enkele minuten later stak Beveren een eerste keer de neus aan het venster. Mbokani vond spitsbroeder in de zestien. Het schot van de jonge topschutter werd nog in hoekschop gedevieerd. Een zeldzame opflakkering van de Waaslanders.

Beveren kon maar geen vat krijgen om de vinnige Luikenaars. Brrou werd het straatje ingestuurd en mocht alleen op doel afstormen. Doelman Reus hield met een beenreflex zijn ploeg in de match. Even later leek de Nederlandse doelman verslagen. Ziani trapte vanuit een scherpe hoek voorlangs. De leider speelde echt met vuur en kwam met de schrik vrij toen een afgeweken schot uiteenspatte op de dwarsligger. Tien minuten voor rust liet Ziani de dubbele voorsprong opnieuw liggen oog in oog met Reus. Beveren mocht blij zijn dat bij de rust slechts een doelpunt in het krijt stond.

T1 Wim De Decker had genoeg gezien en greep in tijdens de rust. Fall en Tshimanga bleven in de kleedkamer. Corryn en Verstraete moesten voor de kentering zorgen. Beveren herpakte zich even, al konden ze dat niet lang volhouden. Coopman zag zijn schot gestuit worden. Op het uur kwam SL16 verdiend op een dubbele voorsprong. De ingevallen Dodeigne verlengde het leer heerlijk in doel.

Het signaal voor Beveren om eindelijk een versnelling hoger te schakelen. Hrncar probeerde het dan maar eens vanop afstand, zonder succes. Mbokani liet eerst de aansluitingstreffer onbegrijpelijk liggen. Niet veel later liet de onvermijdelijke Barry de netten wél trillen. De Franse spits gleed zijn veertiende van het seizoen tegen de touwen. In een slotoffensief ging Beveren nog op zoek naar de gelijkmaker. Nieuwkomer Hrncar sleepte na een knappe omhaal van Barry in de extra tijd nog een puntje uit de brand. Door dit gelijkspel ziet springt RWDM over Beveren naar de leiding in de Challenger Pro League.

SL 16 – SK Beveren: 2-2

SL 16: Epolo, Da Silva (56’ Diaw), Noubi, Kinsiona, Duplus, Ghalidi (75’ Gülük), Banse, Kuavita (84’ Tory), Ziani (56’ Dodeigne), Buksa (84’ Tapsoba), Brrou

SK Beveren: Reus, Wuytens (62’ Ribeiro Costa), Filipovic, Bateau, Hrncar, Fall (46’ Verstraete), Hoggas (62’ Reyners), Coopman, Tshimanga (46’ Corryn), Barry, Mbokani

Doelpunten: 2’ Buksa 1-0, 60’ Dodeigne 2-0, 81’ Barry 2-1, 92’ Hrncar 2-2

Gele kaarten: 32’ Filipovic, 71’ Verstraete, 90’ Diaw

Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Alex Bos

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL