Doelpuntenmakers voor Herleving Sinaai Maarten Van Hecke en Mathijs Gerets vieren samen, maar krijgen in blessuretijd het deksel op de neus. “De ontgoocheling is groot.”© EWT

Voetbal  2de provinciale C White Boys Sint-Niklaas 3 - Herleving Sinaai 3

Sinaai geeft riante voorsprong in blessuretijd uit handen: “De thuisploeg toonde meer drive, power en enthousiasme”

Sint-Niklaas -

Met een doelpunt diep in blessuretijd heeft White Boys Sint-Niklaas zondagnamiddag tegen Herleving Sinaai een kostbaar puntje gepakt in de strijd om het behoud. Sinaai daarentegen ziet de kloof met leider Doorslaar steeds breder worden maar geeft niet op.

Dirk Van Bruysel

Herleving Sinaai, dat eerder dit seizoen de reeks aanvoerde, begon sterk aan de derby met kort na de studieronde twee doelpunten van Mathijs Gerets. De wedstrijd was nog geen twintig minuten bezig wanneer Maarten Van Hecke de 0-3 op het bord prikte. Boeken toe, zo leek het. Maar dat was buiten White Boys gerekend. De mannen van coach Tjorven Quintelier bewezen dat er in de Puitvoetbossen veel mogelijk is.

Meer risico

“Persoonlijk vind ik dat we zelfs meer dan een punt verdienden”, zegt coach Quintelier. “De eerste tien minuten waren we minstens de evenknie van Sinaai maar door een domme fout kregen we een strafschop tegen. Mathijs Gerets twijfelde niet en schoot Sinaai op voorsprong. Even later verdubbelde hij de voorsprong na een hoekschop. Amper twee tellen later deed Maarten Van Hecke er eveneens na een hoekschop nog een schepje bovenop. We zijn echter blijven knokken en werden daar kort voor de rust voor beloond met een doelpunt van Frederik Van Goethem. Tijdens de rust heb ik dan wat bijgestuurd en de mannen met andere, meer risicovolle, opdrachten tussen de lijnen gestuurd. Op het uur maakte Daan Van Der Loo de aansluitingstreffer. We zetten nadien alles op alles en dat leidde uiteindelijk tot de meer dan terechte gelijkmaker, diep in blessuretijd.”

Bij de spelers van White Boys voelt het gelijkspel als een overwinning. “En daar ben ik blij om, want dat betekent dat iedereen geknokt heeft voor wat hij waard is en dat we ook voelden dat Sinaai te kloppen was. Nu gaan we er alleszins alles aan doen om ons te handhaven in deze reeks, wat een succes zou zijn. We zijn zonder ambities begonnen aan de competitie. Omdat we pas laat zeker waren van onze plaats in tweede provinciale hadden we ons al neergelegd bij een eventuele degradatie. Maar nu gaan we er alles aan doen om erin te blijven. Misschien kunnen we de lijn volgende week al doortrekken tegen Vrasene. Bryan Bultheel, die hier zeven seizoenen trainer was, heeft daar nu de touwtjes in handen. Jammer dat ik vier spelers moet missen want iedereen wil laten zien hoe sterk de groep nu staat te voetballen.”

Acht afwezigen bij Sinaai

In het bezoekende kamp was het heel wat stiller na de match. “De ontgoocheling is groot maar we moeten alleen naar onszelf kijken wanneer we terugblikken op de match”, zegt de coach van Sinaai Stefaan Staelens. “De voorbije week was er slechts tien man op training en ook vandaag had ik acht afwezigen, maar langs de andere kant mochten we die 0-3 voorsprong niet uit handen geven. Indien we die strafschop hadden benut was het 0-4 na de eerste helft, maar nu kregen we kort voor de rust een koude douche. Ook na de pauze geraakten we niet meer op kruissnelheid terwijl de thuisploeg meer drive, power en enthousiasme toonde. Dat bleek voor hen uiteindelijk voldoende om de kloof opnieuw dicht te fietsen.”

Herleving Sinaai kon de voorbije zes speeldagen slechts één keer winnen en verloor ook drie wedstrijden. “In tegenstelling tot de eerste competitiemaanden geven we makkelijker een doelpunt weg terwijl we vooraan ook moeilijker scoren”, zegt Staelens. “Misschien moeten we ons nu maar focussen op de eindronde want de achterstand op Doorslaar bedraagt al zes punten. Als iedereen wil, dan gaan we voor promotie via de eindronde. Kunnen promoveren is één ding, maar willen promoveren is een ander.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners