Lebbeke had lang uitzicht op een nieuwe overwinning, maar moest tevreden zijn met een punt in Bocholt.© Dick Demey

Voetbal  2de Afdeling VV Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: KSC Lokeren-Temse en Sparta Petegem lopen weg in klassement, Olsa Brakel boekt gouden driepunter

Lokeren -

Er blijkt geen maat meer te staan op KSC Lokeren-Temse, dat Jong Essevee inblikte met zware 4-0-cijfers en twee punten voorsprong telt op Sparta Petegem na tien van de twaalf speeldagen in de tweede periode.

Wim Redant

Hans Cornelis wist bij de rust dat de visjes al op het droge waren voor KSC Lokeren-Temse. “Jong Essevee beschikt over een goede ploeg, maar bleek wat onder de indruk van de omstandigheden. Met een 25 op 30 zitten we in een goede flow. We zullen wel nog eens een mindere dag kennen, maar ik maak me sterk dat we dit seizoen niet ten prooi vallen aan een inzinking. We beschikken over een brede kern, waardoor we via de concurrentie iedereen kunnen scherp houden.”

Stefan Leleu beet met KSV Oudenaarde met 0-4 in het zand tegen Harelbeke. “We domineerden, maar troffen de binnenkant van de paal terwijl Mézine en Heirwegh reuzenkansen misten. In een bos van benen slikten we een tegentreffer. Heirwegh kon ons langszij brengen van op de stip, maar de doelman redde met de voet. Na de tweede tegentreffer gingen de lichten uit.”

KRC Gent haalde het vlotjes van rode lantaarn Erpe-Mere United (4-0) en sprong in het klassement haasje over met Aalst.

Francky Cieters plukte met RFC Wetteren een punt bij Eendracht Aalst. “Ondanks een dip blijft Aalst moeilijk te kloppen. Het beschikt over veel kracht waar we met onze jonge ploeg moeilijk kunnen tegen optornen. Onze eerst helft was goed, maar na rust raakten we nog moeilijk uit de omknelling los. Met vier op zes deden we het goed tegen Aalst.”

KSC Dikkelvenne zette op KVV Zelzate zijn zegereeks verder met een vierde opeenvolgende zege (1-2).

Titelverdediger Sparta Petegem won bij KFC Merelbeke (0-2) en laat Jong Cercle achter op de tweede plaats.

Olsa Brakel won de zespuntenmatch op KVK Westhoek (0-1) en deed een gouden zaak in de degradatiestrijd.

In de B-reeks stak FC Lebbeke in Bocholt een hand uit naar de zege met een late treffer van Bourguignon, maar sukkelde nog de gelijkmaker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lokeren-Temse