Oliver Naessens (links) probeert Houtvenne-spelers Maxime Electeur en Antonio Stankov van zich af te schudden.© mpics

Leider Houtvenne wroet zich naar 0-2-zege op Witgoor: “Komende maand wordt voor ons cruciaal”

Net zoals in de heenronde had leider Houtvenne zaterdagavond een taaie klant aan Witgoor. Groen-rood klom net voor rust op voorsprong, maar de thuisploeg bleef ook na de pauze fel aandringen. Pas in de toegevoegde tijd konden de jongens van coach Ruben Corstjens de Desselaars definitief van zich afschudden.

Erwin Vandenbergh

Opluchting was het gevoel dat de kleedkamer van Houtvenne na de wedstrijd vulde. Pas net voor het laatste fluitsignaal had Christophe Bertjens de leider op 0-2 gebracht.

“Die opluchting was om er twee redenen”, zegt Bertjens. “Na onze eerste seizoensnederlaag op het veld van Sint-Lenaarts had de trainer om een reactie gevraagd en die hebben we ook laten zien. Vandaar dat deze overwinning zo belangrijk is. Zeker als je weet dat onze twee achtervolgers, ­Wezel en Termien, mekaar dit weekend ook in de ogen kijken (Wezel won met 0-1, red.). Maar er is ook opluchting omdat het sowieso geen evidentie is om te winnen op het veld van Witgoor. Dat hebben we opnieuw mogen ervaren. Wij speelden een degelijke eerste heeft en klommen enigszins verdiend op voorsprong. Maar na de rust gaf de thuisploeg zich ver van gewonnen. Witgoor is een lastige tegenstrever en het is amper te begrijpen waarom ze de laatste weken geen punten behalen. Ook in Houtvenne konden we ze moeilijk over de knie leggen.”

Gesprekken nog niet opgestart

Na rust ging Witgoor herhaaldelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk viel het doelpunt toch aan de overkant. Thuisgoalie Yarne Arazola trok in de slotfase mee naar voren, maar na bal­verlies had Bertjens de boulevard openliggen. “Witgoor moest op een bepaald moment risico’s gaan nemen. Ter hoogte van de middellijn kreeg ik de bal en ik voelde me veiliger als ik nog wat meters zou pakken. Ik zag links van mij Joeri Dequevy meekomen, maar besloot toch om van ver af te drukken. Het klopt dat wij uitgesproken titelambities hebben, een alternatief hebben we eigenlijk niet. Het zou ook ridicuul zijn om daar verstoppertje over te spelen. De komende maand wordt cruciaal.

Of ik al zekerheid heb over volgend seizoen? Nee. We hebben hier bijna allemaal een contract tot het einde van het seizoen. Na onze topwedstrijden van de komende weken gaat het bestuur de gesprekken opstarten. Pas op, ik voel me hier goed en ken de entourage al vanuit mijn eerdere periode bij Westerlo. Ik heb altijd hoger gevoetbald, maar derde afdeling bevalt me wel. Bovendien gaat het er in Houtvenne heel professioneel aan toe. Het enige verschil met mijn vorige passage bij Westerlo is dat wij nu overdag ook gaan werken”, aldus de Limburger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen