Luka De Herdt zet druk op Fallou Fall, die Hoogstraten de zege zou bezorgen.© koen fasseur

Nieuwe spits komt niks te vroeg voor Rupel Boom, dat nu ook verliest tegen Hoogstraten (1-0): “Scoren blijft een probleem”

Rupel Boom zit opnieuw in slechte papieren. Het verloor zaterdag op bezoek bij concurrent Hoogstraten en moet stilaan weer voor rechtstreekse degradatie beginnen te vrezen.

“Ik vond onze eerste helft nog vrij degelijk”, zegt ­trainer Kevin Nicaise. “Maar scoren blijft een enorm probleem. Daar hebben we al heel het seizoen moeite mee. Voor de tweede week op rij verliezen we met 1-0. In principe hoeft één tegendoelpunt niet dramatisch te zijn, maar als je zelf amper scoort, is het dat uiteraard wel. Hoogstraten scoort de winnende treffer na een stilstaande fase. Ook dat is iets dat te vaak terugkomt. En dan merk je wel dat we ons moeilijk kunnen herstellen van een tegenslag. Zolang het 0-0 staat, zijn we weerbaar en voetballen we best aardig. Maar bij een achterstand zie je de twijfel in de ploeg sluipen, omdat iedereen weet dat we heel moeilijk scoren.”

Dat beseft ook het Boomse bestuur en zo werd er toch nog ruimte gevonden om versterking aan te trekken.

“We hebben Jossue Dolet bij KV Mechelen weg­gehaald”, aldus sportief manager Hubert Stas. “Hij zat daar op een zijspoor en we bieden hem de kans om zich bij ons weer in de kijker te spelen. Het kan zijn dat we in de komende dagen nog nieuwe spelers halen. We kijken alvast uit naar opportuniteiten op de markt.”

Nieuwe investeerder?

Een en ander heeft te maken met het feit dat voorzitter Nathan Crockett mogelijk een bijkomende investeerder heeft gevonden.

Stad: “Er zijn gesprekken in die richting, maar de persoon in kwestie wil dan wel dat Rupel Boom in de hoogste amateurklasse blijft. Versterking is dan noodzakelijk, want zaterdag was het op Hoogstraten gewoon niet goed genoeg. Ik denk en hoop dat we daar de bodem bereikt hebben en dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan. Hopelijk kunnen we nog een of twee spelers vinden die de kwaliteit meteen de hoogte injagen.” (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen