Jasper Cox draait weg bij Kobe Torfs van Zoersel. “We pakken onze eerste zege op verplaatsing, alweer na een achterstand weg te werken in de tweede helft. Het bewijst dat we conditioneel zeker in orde zijn.”© fasseur

Discutabele penalty bezorgt Loenhout de zege tegen Zoersel (1-2): “We gaan nog bikkelen tot het einde”

Loenhout heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud in eerste provinciale. Het ging bij rechtstreekse concurrent Zoersel met 1-2 winnen. De kloof met de Zoerselnaren bedraagt nu zes punten. Twee strafschoppen waren het grote gespreksonderwerp van de avond.

Lieven Verheyen

“Toen we in de laatste seconden van de eerste helft een strafschop tegen kregen, voelde ik me de schlemiel”, zegt Loenhout-speler Wouter Meeusen. “Ik ontzette de bal immers tegen mijn eigen hand. Al dacht ik wel day zoiets geen penalty kon zijn, omdat de bal eerst van een ander lichaamsdeel kwam. Maar goed, ik denk dat ze bij Zoersel ook een wrang gevoel zullen overhouden aan onze strafschop. Ook die was discutabel. Al was er zeker wel licht contact en kan je de beslissing van de ref dus ook daar ergens wel begrijpen.”

Uiteindelijk was het Meeusen zelf die in de slotseconde de winning goal vanop de stip voorbij de thuisdoelman trapte. “Het was nog maar onze tweede strafschop dit seizoen. Het tijdstip bracht wel wat spanning mee. Al kon ik al bij al mijn kalmte wel bewaren.”

Onmiddellijk na de promotie stelden velen zich de vraag wat Loenhout in eerste provinciale kon gaan doen. Met ondertussen 22 punten heeft rood-wit alvast bewezen dat de ploeg van trainer Jan Bartholomeeusen niet zomaar een makkelijk eitje is om te pellen. “Onze groepsgeest is ons belangrijkste wapen. Er zijn veel teams met meer kwaliteiten, maar wij geven echt elke week het beste van onszelf. Dat moeten we ook de resterende wedstrijden blijven doen. Het zal immers bikkelen worden tot het einde om de degradatie te ontlopen.”

Met Jasper Cox heeft Loenhout ook een belangrijke pion op het middenveld. De van Zwarte Leeuw overgekomen centrale middenvelder schuwt de kilometers niet. “Toen de club contact met me opnam, voelde ik meteen veel vertrouwen. Nochtans had ik mijn contract bij de Leeuwen in eerste instantie verlengd. Gelukkig kon ik een overeenkomst vinden om dat contract te verbreken. Als 24-jarige speler wou ik elke week in een eerste elftal aan voetballen toekomen. Die kans krijg ik hier.”

Conditioneel sterk

Ook Cox besefte dat de winst in Zoersel drie gouden punten opleverden. “De start van het seizoen was met een op vijftien toch even verschieten, maar ook toen zijn we altijd positief gebleven. Vooral thuis wisten we nadien veel punten te sprokkelen. En nu pakken we onze eerste zege op verplaatsing, alweer na een achterstand weg te werken in de tweede helft. Het bewijst dat we conditioneel zeker in orde zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio