Voor Jolien Boumkwo werd het een daverend weekend.© Nic Declercq

Atletiek VK Indoor Gent

Nieuw Belgisch record op het VK in Gent is geen verrassing voor Jolien Boumkwo: “Daar heb ik ook hard voor getraind”

Gent -

Jolien Boumkwo is sinds vorig jaar bezig aan een sterke comeback. Op de Vlaamse kampioenschappen in de Gentse Topsporthal verbeterde ze het nationaal record kogelstoten naar 17,01 meter. Sem Serrano verbeterde het scholierenrecord op de 3.000 meter.

Willy Goossens

Voor Jolien Boumkwo werd het een daverend weekend. Nadat de 29-jarige Gentse zaterdag in Manchester in het kogelstoten met een worp van 16,51 meter uitpakte, werd het in de Topsporthal in Gent zowaar een nieuw nationaal record. Met een worp van 17,01 meter verbeterde ze het 26 jaar oude record van Greet Meulemeester. “Ik had mijn trainer toevertrouwd dat ik zeker nog eens zeventien meter zou gooien”, klinkt het bij Boumkwo enthousiast na afloop. “Ik was uiteraard heel blij dat het me nu al gelukt is. Het was ook met die intentie dat ik vorig jaar een comeback wilde maken. Ik heb me ook heel goed voorbereid op het indoorseizoen, onder meer met een stage van drie weken in Zuid-Afrika. Ik hoop nu binnen te geraken op een aantal meetings van de Indoor World Tour om mijn internationale score nog te kunnen verbeteren.”

Vervaet de snelste op 400m

Op de 400 meter ging de titel naar Imke Vervaet, die na de eerste ronde Helena Ponette moest laten voorgaan. Dankzij een stevige eindspurt haalde de atlete van Racing Gent het in 53”48. Haar persoonlijk record bedraagt 53”21. “De voorbereiding op het winterseizoen was ook goed verlopen”, aldus de 29-jarige juriste. “In de kerstperiode trok ik op stage naar Tenerife. Zo’n stage heb ik echt nodig om eens volledig de focus op atletiek te plaatsen. Ik hernam de competitie vorige week in het Franse Liévin, maar daar had ik toch iets beter verwacht. Nu wenkt een drukke periode met donderdag een meeting in Noorwegen. Zaterdag is er dan de IFAM, waar ik met Racing Gent deelneem aan het BK aflossing 4x200 meter. Nog een week later is er dan een 400 meter in Dortmund. Op deze afstand de scherpe limiet halen voor het EK in Istanbul zal heel moeilijk worden, maar we zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren met de aflossingsploeg. Jammer dat we op het EK in München net buiten het podium vielen, want de eerste drie landen waren rechtstreeks geplaatst. Het zal nu knokken worden tegen onder meer Italië, Duitsland en Frankrijk.” Op de 200 meter ging de titel in 23”99 naar Justine Goossens.

Merel Maes, die vorig jaar het indoorseizoen wegens blessures moest laten voorbijgaan, maakte in het hoogspringen haar favorietenrol waar. De 18-jarige ACW-atlete ging bij haar derde poging over 1,85 meter. “Ik had vooraf geen bepaalde verwachtingen”, aldus Maes. “Het was ook mijn eerste wedstrijd sinds het WK deze zomer. Ik heb echter goed kunnen trainen, zonder blessures.”

In de 3.000 meter, waar de titel onbedreigd in 8’25”27 naar Cedric Van de Putte ging, zorgde Sem Serrano als tweede voor een nieuw nationaal record bij de scholieren. De KAAG-atleet liet 8’31”44 afdrukken. In het kogelstoten strandde Andreas De Lathauwer met 16,79 meter op één centimeter van de titel.

Jente Hauttekeete schittert in Frankrijk

Voor nog een stevige prestatie zorgde Jente Hauttekeete, in het Franse Aubière aan de slag voor een zevenkamp. De KAAG-atleet totaliseerde 6.059 punten. Alleen Thomas Van der Plaetsen deed ooit beter. Hauttekeete verbeterde tevens zijn persoonlijke records in het hoogspringen (2,12 meter) en het polsstokspringen (5,01 meter).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners