Djeff Smet aan het feest met VW Hamme tegen SV Anzegem.© Geert De Rycke

Voetbal 3de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A: Jong Lede wipt over Avanti Stekene, Eendracht Aalter blijft maar winnen

Avanti Stekene zit in de hoek waar de klappen vallen. Na Nieuwjaar pakten de Waaslanders maar een op negen en zijn ze ook hun plaats in de top vijf kwijt. Eendracht Aalter zet de operatie redding intussen verder.

Eendracht Aalter pakte zaterdagavond al sterk uit op het veld van SK Roeselare-Daisel. Rood-wit kon er dankzij een hattrick van Jens Hoornaert een twaalf op twaalf neerzetten. “Het vertrouwen groeit met de week. Volgende week komt leider FC Voorde-Appelterre op bezoek. Met deze mentaliteit kunnen we bergen verzetten”, klinkt het bij coach De Zutter na de zege in West-Vlaanderen. De kloof met rode lantaarn FC Eppegem is intussen al gegroeid tot zeven punten.

Eppegem ging bij Eendracht Elene-Grotenberge immers met 2-1 onderuit. De thuisploeg kwam na een owngoal op voorsprong en Groenez verdubbelde de score. “Vlak voor rust kon Eppegem tegenscoren. In de tweede helft kregen we het even moeilijk. Toen bij de bezoekers Assalhi werd uitgesloten, vonden we opnieuw de controle. Drie belangrijke punten”, vindt T2 Nico De Decker.

HO Kalken kreeg op eigen veld het deksel op de neus. Neve bracht Kalken voor rust nog op voorsprong. “Maar we verspeelden die voorsprong na de rust door een gebrek aan mentaliteit. De bezoekers, die nul op vijftien haalden uit hun laatste vijf wedstrijden en die de voorbije vijftien wedstrijden slechts één keer hadden gewonnen, konden zo toch met drie punten naar huis. Onbegrijpelijk van onze kant”, klinkt het bij Kalken, dat vorige week op Jong Lede nochtans wel vol overgave speelde en daar zelfs een 3-0-achterstand kon rechtzetten.

Jong Lede liet zich tegen Avanti Stekene geen tweede keer verrassen. In een rechtstreeks duel met de vijfde plaats als inzet, besliste Nils Van Poelvoorde met een hattrick over winst en verlies. Bij het derde Leedse doelpunt viel Stekene-doelman Van Steelant gekwetst uit. Toen was het kalf voor de Waaslanders al verdronken.

KVE Drongen kon Tempo Overijse geen voetje lichten. De Vlaams-Brabanders, zonder topschutter Cocchiere, haalden het met het kleinste verschil en blijven zo in de buurt van leider FC Voorde-Appelterre, dat zijn zegereeks tegen Wolvertem Merchtem probleemloos verder zette. De Greef en Van der Wilt (op slag van rust) zorgden ervoor dat de 2-0-eindstand halfweg op het bord stond. Het team van coach De Durpel houdt daardoor vier punten voorsprong op Overijse en negen op Hamme.

VW Hamme zelf verstevigde zijn topdrieplaats door het rechtstreekse duel tegen SV Anzegem te winnen. “Onze eerste helft was uitstekend, allicht het beste wat we dit jaar al lieten zien. En dit keer vergaten we onszelf ook niet te belonen. Als we zondag in Drongen winnen zijn we periodekampioen en spelen we de eindronde. Makkelijk wordt dat niet. We missen zowel de geschorste Beau Ponnet als de gekwetste Bavo De Witte. En dat zijn twee sterkhouders in ons team”, vat coach Kim Verstraeten na afloop samen. (ies)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners