Voorzitter Ilse Mariën kondigde het nieuws zondag aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Hulshout.© CD&V Hulshout

CD&V Hulshout trekt onder nieuwe naam naar kiezer in 2024: “Willen nog meer dorpspartij zijn”

Hulshout -

CD&V Hulshout trekt niet langer onder de CD&V-vlag naar de verkiezingen in 2024. Dat maakte het bestuur van de lokale afdeling zondag bekend tijdens haar jaarlijks nieuwjaarsontbijt. Met de beslissing gaat de partij niet over een nacht ijs. Er ging een traject aan vooraf om te peilen hoe het bestuur en de leden tegenover die beslissing staan. De komende maanden wordt een beleidsplan uitgewerkt.

Kristof Van Rompaey

“We nemen deze beslissing omdat we aan politiek willen doen die kort bij de mensen staat”, zegt voorzitter Ilse Mariën. “We willen ons dus loskoppelen van wat er zich op bovenlokaal vlak afspeelt. Voor ons gaat lokale politiek om het wel en wee van onze eigen inwoners. Daarom willen we nog meer een dorpspartij zijn van en voor alle inwoners van Hulshout.”

Met de oprichting van een nieuwe partij wil het afscheidnemende CD&V Hulshout een engagement aangaan dat losstaat van die bovenlokale partijpolitiek. “We zijn ervan overtuigd dat er heel wat inwoners zijn die graag meewerken aan de toekomst van onze gemeente en die mee willen nadenken over de uitdagingen waarmee we op lokaal vlak geconfronteerd worden, onafhankelijk van de ideologieën vanuit nationale partijen”, aldus het bestuur.

Engagement blijft

De zetelende mandatarissen, dus ook burgemeester Geert Daems, zetten hun huidig engagement deze legislatuur nog onder de CD&V-naam verder. “Dit is een project dat we het afgelopen jaar in eerste instantie binnen het bestuur doorliepen en waar de groep zich quasi in zijn geheel achter schaarde”, zegt de burgemeester. “De komende drie maanden gaan we een traject doorlopen om breed na te denken over de toekomst van Hulshout. Het inhoudelijke is dus nog niet concreet. Over enkele maanden komt daar uitsluitsel over.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners