© BELGA

Blunderende doelman én stilstaande fase worden Pallieters nog binnen het kwartier fataal tegen RWDM

Nog geen kwartier gespeeld en de boeken mochten zondag al dicht op het Lisp. Een blunderende doelman Maxime Delanghe en een kopbaldoelpunt van O’ Brien zetten de Pallieters dan al op een dubbele achterstand. Een onmondig Lierse pruttelde nog tegen, maar miste kwaliteit en efficiëntie. Een plaats bij de eerste zes wordt steeds minder zekerheid.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Blunderende doelman, goede invalbeurten Tabekou en Naessens

Na dom en pijnlijk puntenverlies bij RSCA Futures nu dus kansloos onderuit tegen RWDM. De gevolgen in het klassement blijven niet langer uit voor Lierse, de druk op het Lisp neemt behoorlijk toe. Nog altijd wel bij de eerste zes, maar met de hete adem van RSCA Futures, Club NXT en jawel ook nog Deinze in de nek duiken de Pallieters toch weinig comfortabel de laatste rechte lijn van de reguliere competitie in. En laat dat alles behalve geruststellend nieuws zijn voor geel-zwart, dat er na een spitsenprobleem ook nog een stevig issue met zijn doelmannen bovenop kreeg. De inhaalmatch woensdag bij Club NXT zou weleens bepalend kunnen worden voor de Lierenaars, die met een fletse één op zes na de winterstop straks naar Roeselare afreizen.

In doel kreeg Maxime Delanghe opnieuw de voorkeur op Jarno De Smet, die vorig weekend bij RSCA Futures net iets te veel koud en warm had geblazen. Wat verschil maakte het uiteindelijk? Drie minuten ver mocht ook de van PSV overgekomen goalie een blunder van jewelste op zijn conto schrijven. Lierse had op dat moment al leer van de eigen doellijn moeten vegen, maar de manier waarop het zichzelf op achterstand zette, verdiende een Kastaar in de categorie comedy. Op een voorzet van Vorogovskyi liep Delanghe tegen de doelpaal, alvorens het leer in eigen netten te droppen. Negen minuten later mochten de boeken in feite al helemaal dicht. Voor de tweede week op rij werd Lierse immers op een stilstaande fase met rode kaken gezet. O’Brien mocht een hoekschop van Botella tussen Van Acker, Raemaekers en Vekemans vrolijk in doel koppen.

Point final. Want Lierse rammelt niet enkel achterin, ook vooraan laat het vertrek van Leonardo Rocha zich fel gevoelen. Ook al deden Daan Vekemans en Ryan Safari hun stinkende best. Twee schotjes van Van Acker en kopbal van Pupe op hoekschop op de bovenkant van de balk. Dat was het offensieve weerwerk van de thuisploeg in de eerste 45 minuten.

Na de pauze zocht Lierse het offensief. Safari dook op aangeven van Van Acker al snel alleen voor Defourny op, maar ontbrak koelbloedigheid. Het zou een zeldzame stuiptrekking worden, want ook al kampeerde de thuisploeg in het tweede gedeelte grotendeels op de Molenbeekse helft, kansen vielen er niet of nauwelijks. De ingevallen Tabekou dwong Defourny nog wel tot een fraaie parade, maar de verhoopte aansluitingstreffer bleef te lang uit. Pas diep in blessuretijd kon Naessens milderen.

Lierse blijft na de winterstop achter met een schamele één op zes en heeft zijn tenen nog uit te kuisen om zich te verzekeren van een plaats bij de eerste zes. Een noodzaak voor de Pallieters, want anders wacht nog een erg lang en grijs vervolg van het seizoen.

LIERSE K.: Delanghe, Libert, Raemaekers, Pupe, Laes, Cools, Van Acker (75’ Vanderhallen), De Schrijver (65’ Gillekens), Schouterden (65’ Walbrecq), Vekemans (65’ Tabekou), Safari (75’ Naessens).

RWDM: Defourny, Heris, O’Brien, Le Joncour, Vorogovskyi, Gécé, De Sart, Challouk (79’ Hazard), El Ouahdi, Botella (55’ Oyama), Biron (93’ Vinicius).

DOELPUNTEN: 3’ Delanghe (wongoal) 0-1, 12’ O’ Brien 0-2, 92’ Naessens 1-2.

GELE KAARTEN: 17’ Schouterden, 50’ Vekemans, 57’ Laes, 75’ Biron, 83’ Gillekens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Denil.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws