Raadslid Rob Eeman en de nieuwe voorzitter Matthias Gulickx.© Jan Brys

PVDA stelt met Matthias Gulickx nieuwe voorzitter voor

Brasschaat -

De Brasschaatse PVDA verzamelde zondagnamiddag leden en sympathisanten op de nieuwjaarsreceptie in Zaal D’Ouwe Kerk. Meteen werd met Matthias Gulickx de nieuwe voorzitter voorgesteld. De partij gaat vol zelfvertrouwen de verkiezingscampagne voor 2024 in.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 slaagde PVDA Brasschaat erin een zetel in de wacht te slepen. Lijsttrekker Rob Eeman liet als oppositielid tijdens deze legislatuur geregeld van zich horen.

De partij mikt in 2024 zelfs op een tweede zetel. Kersvers voorzitter Matthias Gulickx (34) wil daar mee de schouders onder zetten.

“Ik kom uit een traditioneel Brasschaats gezin en werk in de logistiek. “Op een bepaald ogenblik ben ik me meer en meer in politiek gaan interesseren. Ik kwam dan uit bij PVDA en dan is het snel gegaan. Zoals iedere partij is ook PVDA op zoek naar verjonging en daarom vroeg men mij om voorzitter te worden. Ik zal in 2024 ook op de lijst staan”, zegt Matthias.

De thema’s die de nieuwe voorzitter van nabij zal volgen zijn de zorgsector en het onderwijs. “De schrijnende verhalen die ik hoor over de zorgsector deden me ook deze stap naar de politiek zetten. Onze partij is terecht om bezorgd om de toestand in de zorgsector.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners