Een frommelgoal van Jef Van Der Veken bezorgde Berchem in het absolute slot nog een flinke kater.© GOYVAERTS

Berchem geeft voorsprong twee keer uit handen: “We hebben onszelf de das omgedaan”

Berchem was tegen Londerzeel één minuut verwijderd van een welgekomen driepunter. Een discutabele frommelgoal in de slotseconden zorgde na afloop voor een bittere nasmaak bij de thuisploeg. Al was het 1-1-gelijkspel op zich wel een correct resultaat van een evenwichtige wedstrijd.

Voor rust waren het vooral de doelmannen die zich wisten te onderscheiden met enkele knappe tussenkomsten. Bij Berchem stonden ook Rik De Kuyffer en Thomas Verstraelen nog op de goede plaats om goalie Amauri Verdruye bij te staan. Ook na de rust behoedde Verdruye de thuisploeg voor een tegengoal.

“Het is leuk om een steentje te kunnen bijdragen, maar het is toch het wrange gevoel dat nu overheerst”, sprak de doelman na afloop. “Als je op een handvol seconden van het einde op voorsprong staat, is het slikken van een frommelgoal het laatste wat je wil. Zeker als we net daarvoor ook nog een doelpunt afgekeurd zagen. Bij de gelijkmaker was het trouwens alleen de assistent-scheidsrechter die de bal over de lijn zag, ook dat was balen dus.”

Toch deelde Verdruye ook de mening van de neutrale toeschouwer. “Gezien het wedstrijdverloop was dat gelijkspel misschien wel correct. Met dit puntje schieten we natuurlijk niet veel op en blijven we wat hangen in het klassement. Een kleine reeks driepunters zou ons zeker helpen om wat vrijer te kunnen ademen.”

Ook coach Nico Van Uytsel kon zijn ontgoocheling niet verbergen. Vooral beide tegengoals lagen hem zwaar op de maag. “Over de manier waarop mijn spelers de wedstrijd hebben aangepakt, kan ik niet ontevreden zijn”, zegt Van Uytsel. “Ik zag iets te veel slordigheidjes, maar ons blok stond goed. Uit de heenwedstrijd hadden we onze lessen getrokken en onze spelwijze bijgestuurd. So far, so good. Bij de tegendoelpunten daarentegen laten we ons te gemakkelijk ringeloren en komen we veel te slap voor de dag. Ook al wordt ons derde doelpunt onterecht afgekeurd en was er wat twijfel over de geldigheid van de gelijkmaker, we hebben onszelf de das omgedaan. Londerzeel blijft uiteraard een sterk team, maar een van onze werkpunten is toch wel duidelijk het vasthouden van een voorsprong. Zowel in de benen als in het hoofd moet het vuur branden om de zege over de streep te trekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen