Bij afwezigheid van Brian Fobbs was het deze Richmond Aririguzoh die Kangoeroes Mechelen bij de hand nam.© GOYVAERTs

Kangoeroes na zege in Bergen zeker van Elite Gold: “Voor ons moet niets en mag alles”

Na een 67-80-zege in Bergen is Kangoeroes Mechelen zeker van de Elite Gold. Zelfs zonder sterspeler Brian Fobbs pakten de Maneblussers een vlotte zege. “Met een nieuwe Amerikaanse versterking kunnen we nu rustig de play-offs voorbereiden”, zei coach Kristof Michiels.

Patrick Ceulemans

Het was uitkijken naar de reactie van Kangoeroes, dat voor de eerste keer in actie kwam zonder zijn Amerikaanse smaakmaker Brian Fobbs. Dat bleek evenwel geen probleem.

Richmond Aririguzoh, de Amerikaanse center van de Maneblussers, opende de debatten met een vier op vier en was de bezieler van een vroege 6-13-voorsprong. In een zenuwachtig begin van het tweede kwart kwam de thuisploeg even op voorsprong bij 21-20, maar Aririguzoh (22 punten, 7 rebounds) bleef zijn duivels ontbinden onder de borden en bij 24-34 hadden de troepen van Kristof Michiels een tienpuntenkloof beet. Na de pauze bleven de bezoekers de wedstrijd controleren zonder verder uit te lopen. Domien Loubry (19 punten, 7 assists) haalde zijn driepuntwapen boven en ook Wen Mukubu was sterk. Mechelen had de match onder controle, pakte zonder kleerscheuren de zege en stelde daarmee zijn deelname aan de Elite Gold meteen veilig.

Nieuwe Amerikaan arriveert

“Ik had collectiviteit gevraagd en heb dat gekregen”, zegt Michiels. “Mooi dat mijn selectie de boodschap heeft opgepikt. We zitten met negen spelers die scoren en zelfs drie in de dubbele cijfers. Dat zijn zaken waar we verder op kunnen bouwen. Bovendien is het de tweede keer op rij dat we ons kwalificeren voor Elite Gold. Of we voor de poleposition gaan na de Belgische fase? Vier ploegen - Charleroi, ­Antwerp Giants, Oostende en wijzelf - liggen dicht bij elkaar. Er staan nog verschillende pittige duels op het programma. Voor ons moet niets en mag alles. Misschien is dat wel ideaal om hoog te eindigen. We bekijken het echter match per match. Zaterdag gaan we op bezoek naar Leuven Bears. Nu wordt het eerst zaak van onze nieuwe Amerikaan inpassen.”

Die nieuwe Amerikaan arriveert normaal gezien vandaag in België. Na Leuven Bears staan voor ­Kangoeroes nog twee thuismatchen tegen Luik en Charleroi op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal