Hannie centraal (met oorkonde), omringd door de andere genomineerden, de voorzitter van de cultuurraad en het gemeentebestuur.

Stabroekse cultuurprijs gaat naar Hannie Van der Hoeven

Omdat ze zich al veertig jaar inzet voor het lokale verenigingsleven, won Hannie Van der Hoeven zaterdagavond de Stabroekse cultuurprijs. Hannie heeft een enorme werklust, voor en achter de schermen, en engageerde zich onder andere bij KAV, Roefel, Chiro, de Vluchtheuvel, Ziekenzorg en de bibliotheek.

Opvallend was dit jaar dat er acht genomineerden waren. Daaronder jong muzikaal talent Hanne Reeg, die via het programma Regi Academy een optreden in het Sportpaleis kon versieren, violist Ortwin Lowyck, Els Verbeke die een boekje schreef voor kinderen van psychisch zieke ouders en lokale verteller/dichter Peter Hendrickx, die bekend is onder zijn pseudoniem Stakke Wanne.

Hannie was overdonderd toen ze de oorkonde kreeg uit handen van Wendy Van Egdom, voorzitter van de lokale cultuurraad, en kon alleen maar ‘danku’ zeggen. De kookkunsten van Hannie, die steeds achter het fornuis kookt als er in Stabroek artiesten worden ontvangen, zijn blijkbaar wijd en zijd bekend.

De bekendmaking van de cultuurprijs was meteen de start van het Stabroekse culturele jaar, waarin bezorgd wordt gekeken naar de toekomst van een van de culturele locaties, Ravenhof. Dat kasteel is in zeer slechte staat en het voorbije jaar moesten de verenigingen daar vertrekken naar een nieuw onderkomen.

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners