© Koen Fsseur

Opnieuw aanslag tegen kantoorgebouw in Brasschaat

Brasschaat -

Onbekenden hebben zondagochtend opnieuw een aanslag gepleegd op een kantoorgebouw aan de Bredabaan in Brasschaat. Een week geleden werd het pand al een keer geviseerd. De voorgevel raakte daarbij zwaar beschadigd. Ditmaal werd een vuurwerkbom naar de achterzijde gegooid. De feiten zijn mogelijk een reactie op de aanslag in Maasmechelen vrijdagnacht.

jtp, nelo

Het was pas zondagmiddag dat de eigenaar van het kantoorgebouw per toeval de aanslag ontdekte. Toen hij er ’s middags een broodje wilde eten, merkte hij een sterke brandgeur op. Aan de achterzijde van het gebouw trof de man restanten van zwaar vuurwerk aan. Een houten achterbouw was nog aan het smeulen.

Exact een week geleden werd het kantoorgebouw al eens slachtoffer van een aanslag met zwaar vuurwerk, type Cobra. Door de explosie sneuvelden er twee ramen en de voordeur. Voor die aanslag kon de politie afgelopen week zes verdachten arresteren, waaronder twee minderjarigen.

LEES OOK. Raadkamer bevestigt aanhouding van Limburgse verdachten na aanslag in Brasschaat

Maasmechelen

De vuurwerkbom is mogelijk een reactie op een aanslag in Maasmechelen van vrijdagnacht. Daar werden de bewoner van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk rond middernacht opgeschrikt door enkele enorme knallen. Een tuinhuis dat achter een woning stond brandde volledig uit. Buurtbewoners zagen na een eerste knal twee gemaskerde personen weglopen.

In de geviseerde woning verbleef de familie van de 19-jarige Maasmechelaar Milan K., die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van de eerdere aanslag in Brasschaat. Op een gevel van het tuinhuis lieten de daders het opschrift: “Wie praat die gaat.”

LEES OOK. “Wie praat, die gaat”: daders laten boodschap achter na aanslag op huis van familie van jongeman die zelf in cel zit

© Koen Fasseur

© Koen Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen