Arthur Wulleman kan niet voorkomen dat Lokeren-Temse-spits Youssef Boulaouali op doel kan besluiten.© Geert De Rycke

Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse - Jong Essevee: 4-0

KSC Lokeren-Temse walst over Jong Essevee: “Dit was het beste wat we dit seizoen al brachten”

Sporting Lokeren Temse liet er tegen de Waregemse beloften geen gras over groeien. Na een prachtige eerste helft – het beste wat we van de Waaslanders de voorbije twee jaar al zagen – hadden ze hun schaapjes al op het droge.

Lokeren-Temse zette meteen hoge druk, maar een vrijschop van De Neve (op de rand van het strafschopgebied) werd door doelman Van Damme gered. Twee schoten van Boulaouali werden afgeblokt en een actie van Van Moerzeke, die twee man in de wind zette, kende ook geen succes. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak: na een alweer snelle combinatie met Van Walle kon Boulaouali scoren. Diezelfde Boulaouali verdubbelde even later de score. Dit keer lag een combinatie met Boujouh aan de basis. Een vrijschop van Maes spatte uiteen op de lat en twee pogingen van Vermeiren werden door Van Damme gestopt. De bezoekers konden daar enkel een poging van Hallaert (waarop Merckx goed plat ging) tegenover stellen. Toen Maes nog een vrijschop mocht trappen, na een duwfout van Demuynck op Janssen, was de 3-0 toch een feit.

Tevreden Cornelis

“Ik had gehoopt dat we het niveau van de eerste helft ook na de koffie konden aanhouden”, klinkt het bij coach Cornelis. “Dat is niet gelukt. Mede omdat Jong Essevee zich anders ging organiseren, maar over die eerste helft kan ik inderdaad niet anders dan heel tevreden zijn. Alles werd uitgevoerd zoals gevraagd, de combinaties waren snel en vaak in één tijd, er werd op doel getrapt en er werd afgewerkt. Hier staat dus inderdaad een tevreden trainer,” klonk het bij Hans Cornelis na afloop.

Na de rust zag de Lokerse coach hoe de bezoekers het vierde kwartier opeisten, maar geen kansen konden afdwingen. Een bal van Hallaert (over), na een goed uur, was het eerste gevaar. In het slotkwartier ging Lokeren-Temse nog op zoek naar het vierde doelpunt. Vermeiren liet nog kansen liggen, maar toonde zich uiteindelijk niet egoïstisch en schotelde de jarige Van Moerzeke de 4-0 voor. Invaller Casagolda besloot in de slotminuut nog op Van Damme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners