Fractieleider Stijn Coenen.© Chris Van Rompaey

CD&V Lier-Koningshooikt wil budget voor strijd tegen kinderarmoede verdubbelen: “Vier miljoen over de hele legislatuur”

Lier -

Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Lier-Koningshooikt hekelde fractieleider Stijn Coenen het beleid van N-VA en Open Vld. Coenen, in 2024 zo goed als zeker opnieuw lijsttrekker, haalde ook aan wat voor zijn partij belangrijk is.

Chris Van Rompaey

“De huidige meerderheid probeert met gemiddeld 360.000 euro per jaar de helft van de ongeveer 900 kinderen in armoede uit de armoede halen. Het getuigt van weinig respect om met de restjes van het stadsbudget aan de slag te gaan op zo’n belangrijk domein. We pleiten dan ook voor minstens een verdubbeling van het budget voor de strijd tegen kinderarmoede: 4 miljoen over de hele legislatuur”, zei Stijn Coenen.

“En dan klop ik graag nog even op een nagel die ondertussen al volledig in de blok hout zit. Elke keer dat we de leden van de Lierse meerderheid uitdagen over plannen en een toekomstscenario voor de ontwikkeling van Lier, geven ze gewoonweg niet thuis. Afgelopen jaar was het weer enkele keren prijs. De ontwikkeling van de site De Mol: voor de betrokken schepenen zijn dat losse flodders. Zou het niet van visie getuigen om van de omgeving van het huidige cultuurcentrum en het Netestadion één grote sportcluster te maken? En zou het dan niet van visie getuigen om het cultuurcentrum als hefboom te gebruiken om een ander stuk stad een boost te geven, bijvoorbeeld aan het station.”

Voorzitter Maxime Penen.© Chris Van Rompaey

CD&V neemt in Lier met haar eigen naam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. “De naam CD&V schaadt ons niet. De vraag om met een andere naam op te komen, leeft hier ook niet. Wie onze lijst trekt, is nog niet officieel afgeklopt. Maar er is geen enkele redenen om iemand anders naar voren te schuiven dan Stijn Coenen, onze vorige lijsttrekker. Met hem willen we minimaal onze vier zetels behouden én deelnemen aan het beleid”, zegt voorzitter Maxime Penen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier