© atv

Spannend kijkstuk krijgt geen orgelpunt voor Antwerp: Great Old blijft steken op 0-0-gelijkspel tegen Anderlecht, rood voor Stengs en Raman

Ook de tweede confrontatie tussen Antwerp en Anderlecht in deze competitiejaargang heeft geen goals opgeleverd. De beste kansen in het Lotto Park kwamen op naam van de Great Old, maar scoren lukte niet. Ook niet voor debutant Gyrano Kerk. De topper werd nog gekleurd door uitsluitingen van Calvin Stengs (slag) en Benito Raman (2x geel).

Hannes Van Gael

LEES OOK. COMMENTAAR. “Net wanneer Antwerp het commando in Anderlecht overnam, ging bij Stengs het licht uit”

In de vorige 90 minuten tussen Antwerp en Anderlecht was het tevergeefs wachten op goals. In het Lotto Park kreeg die doelpuntenloze reeks een vervolg van 90 minuten. Lag het aan de centrumspitsen die beide ploegen moesten missen? Vincent Janssen zat een speeldag schorsing uit en Fabio Silva hoopt bij PSV meer geluk te vinden dan bij paars-wit.

Zo kregen we -minder dan 24 uur na zijn aansluiting bij de Great Old- al meteen het rood-witte debuut van Gyrano Kerk te zien. De Nederlander trainde al enkele dagen mee bij zijn nieuwe werkgever en mocht het laten zien tegen Anderlecht. Kerk, eerder een rechtsbuiten of een spits voor een systeem met twee spitsen, moest het speerpunt vormen, maar kon niet opboksen tegen het duo Vertonghen-Debast. Een spaarzaam hoogtepunt was het schotje van Muja op een voorzet van Balikwisha.

© BELGA

Het eerste halfuur was voor de thuisploeg, die tot dan 65% van de duels had gewonnen. Maar ook Anderlecht slaagde er niet in om de doelman aan het werk te zetten. Amuzu en Verschaeren konden zich een paar keer doorzetten op de linkerflank, maar zonder concreet doelgevaar als gevolg.

Het belangrijkste wapenfeit was dan nog de gele kaart voor Calvin Stengs. Nummertje vijf voor de Nederlander en dus mist hij de topper tegen Club Brugge. Lambrechts had eerst nog zijn kaarten op zak gehouden na een fopduik van Ashimeru en een schop van Vermeeren op diezelfde Ashimeru.

Verbruggen x3

Kort na rust dan toch een eerste redding. Na slecht uitverdedigen van RSCA en goed stoorwerk van Ekkelenkamp bediende Muja zijn nieuwe ploegmaat. Thuisdoelman Verbruggen ranselde het leer -iets te zwak ingeschoten door Kerk- uit zijn benedenhoek. Een actie die hij herhaalde op een poging van Balikwisha en op de herneming van Muja.

Dom & dommer

Eindelijk vuur in de partij, al werd het voor Stengs iets té warm. Na een obstructiefoutje van Diawara, ging het licht uit bij Stengs en deelde hij een slag uit. Dat wordt niet één speeldag tegen Club Brugge, maar meerdere weken brommen. Oerdomme actie van Stengs en dat op een dominant moment van de bezoekers. Zo lang moest Antwerp echter niet op overlevingsmodus spelen, want ook Benito Raman mocht vroegtijdig gaan douchen na een trekfout op de Antwerpse speelhelft. Niet slim. In de spelerstunnel kon hij er rustig over nakaarten met Stengs.

BEKIJK. Antwerp-speler Calvin Stengs denkt even dat hij in een boksring staat en krijgt rood na uithaal richting Amadou Diawara

De ruimtes werden groter door de tien-tegen-tiensituatie, maar gek genoeg bleven de kansen uit. De Laet verschalkte nog bijna zijn doelman, maar de brilscore bleef op het scorebord staan. Antwerp ziet Union dus weer wat verder uitlopen én loopt door de rode kaart weer wat schade op in de krappe kern. Al keerden met Valencia en Scott wel twee spelers terug uit blessure.

© BELGA

    MEER OVER Jupiler Pro League

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL