© atv

Goed nieuws: alle rijstroken weer beschikbaar op Ring aan viaduct van Merksem

Merksem -

Goed nieuws voor wie de Antwerpse Ring op moet. De herstellingswerken aan het viaduct van Merksem zijn sinds deze ochtend afgerond. Voor het eerst sinds enkele maanden zijn daarmee ook alle rijstroken op het viaduct weer beschikbaar en geldt er ook geen snelheidsbeperking meer tot 70 km/uur.

red

De arbeiders van Emotec werkten sinds vorige week aan de brugvoeg op het viaduct richting Nederland. Ze deden dat dag en nacht in een ploegensysteem, om de hinder zo veel mogelijk te beperken. “En met resultaat”, zei Paul De Neef van Emotec eerder al. “De werken lopen vlotter dan we hadden voorzien. Normaal gezien zouden we tot dinsdagmorgen doorwerken, maar zoals het er nu naar uitziet, zullen we zondagmorgen al klaar zijn.”

Die voorspelling kwam ook uit. Zondagochtend in de vroege uurtjes werd de Ring richting Nederland aan het viaduct helemaal vrijgegeven.

“Ten eerste kwamen de metalen platen, die opgebroken moesten worden, makkelijker los dan verwacht”, verduidelijkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Ten tweede houden we in de planning steeds rekening met onverwachte zaken die we eventueel kunnen tegenkomen, maar we hebben geen bijzonderheden aangetroffen.”

De voorbije week zorgden de werken voor grote hinder op de Antwerpse Ring, tot soms twee uur aanschuiven.

LEES OOK. Dit zijn de technici die het geplaagde viaduct van Merksem herstellen: “Gelukkig gooien ze geen blikjes meer naar onze kop”

LEES OOK. Nu al enorme files? Wacht tot 2025, wanneer het viaduct tegen de vlakte gaat en vijf jaar lang wordt vervangen door een bypass

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen