De gesloten wagen, voorzien is van valse nummerplaten, werd in beslag genomen.© Politie Antwerpen

Bestuurder van gestolen wagen opgepakt na achtervolging tegen hoge snelheid

Ekeren -

De Antwerpse politie heeft woensdag in Ekeren een bestuurder gearresteerd die rondreed met een gestolen wagen. De man beweerde eerst dat de auto met Nederlandse nummerplaten niet van hem was, vervolgens stapte hij in en probeerde aan hoge snelheid aan de politie te ontkomen.

nelo

Het wijkteam van Ekeren merkte woensdag een verdacht persoon op in de wijk Schoonbroek. “Voor de woning van de man stond een geparkeerde wagen met Nederlandse nummerplaat, maar hij beweerde stellig dat dit niet zijn wagen was”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Nochtans zag het wijkteam hoe hij kort nadien met de wagen wegreed.”

De politie wilde hem aanspreken voor een grondige controle, maar de man probeerde aan hoge snelheid aan de patrouille te ontsnappen. “In de Oppergaaistraat liet hij de wagen achter, maar zijn vlucht te voet was van heel korte duur. De man verzette zich nog hevig tegen zijn arrestatie, waarbij hij een inspecteur licht verwondde”, zegt Migom.

(Lees verder onder de foto.)

De politie heeft de gesloten wagen in beslag genomen in Ekeren.© Politie Antwerpen

De wagen bleek voorzien van een valse nummerplaat. Het voertuig was een jaar geleden gestolen in Amsterdam. De bestuurder van het voertuig verblijft illegaal in ons land en werkte in het zwart in het pand waar de politie hem eerst had opgemerkt. “Hij werd gearresteerd voor verder onderzoek. De wagen werd in beslag genomen”, aldus de politie.

Nog in de regio Noord liet het wijkteam van Berendrecht, Zandvliet en Lillo een voertuig takelen dat stond te verkrotten aan de De Keysershoeve. De eigenaar was overleden en de wagen behoorde niemand meer toe. Het voertuig werd als wrak getakeld en van de openbare weg verwijderd.

In Berendrecht heeft de politie een wagen laten takelen die stond te verkrotten.© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners