Tomorrowland lost line-up: omstreden Russische dj en basketlegende Shaquille O’Neal komen draaien

De zomer lijkt nog veraf, maar de machine van Tomorrowland draait al op volle toeren. Tijdens het digitale event ‘Adscendo’ maakte de organisatie in één klap de volledige de line-up voor het festival bekend.

Wout Desmytere

Vaste waarden Dimitri Vegas & Like Mike zijn opnieuw van de partij, of wat had je gedacht. Daarbovenop zal Like Mike ook een soloset spelen en tekent zijn schoonzus Anouk Matton - onder haar alias MATTN - present.

© carlo coppejans

Uit eigen land treden verder Lost Frequencies, hardstyle-dj MANDY, Amelie Lens, Netsky, Yves Deruyter en Yves V. op. Ook onze noorderburen Armin van Buuren en Martin Garrix staan op de affiche.

LEES OOK. Belgische voorverkoop van Tomorrowland na amper twintig minuten uitverkocht

Omstreden dj uit Rusland

Net als vorig jaar zet het festival, dat eerder deze week opnieuw tot beste ter wereld werd uitgeroepen door het Britse vaktijdschrift DJ MAG, in op namen die het internationale succes van het festival én diversiteit uitstralen.

Ook de omstreden Russiche dj Nina Kraviz staat op de affiche.© AFP

Zo komt technoartieste Anfisa Letyago uit Siberië, CiCi uit Ierland, Carlita uit Turkije en is Korolava een opkomend talent uit Oekraïne. Opvallend: de Russische dj Nina Kraviz, die vorig jaar nog in opspraak kwam omwille van haar stilzwijgen over de invasie van Poetin in Oekraïne, staat ook op de affiche.

Uit Amerika zijn er Honey Dijon, pionier en spreekbuis voor de LGBTQIA+-gemeenschap en LP Giobbi, voorvechter van gendergelijkheid. B Jones wordt tot slot de eerste Spaanse artieste die het tot op de main stage schopt.

Een Grammy later

Ook basketlegende Shaquille O’Neal klimt weer op het podium, onder zijn alias DJ Diesel. De voormalige NBA-speler eet van allerlei walletjes. Hij speelde mee in films, wierp zich op als zakenman en is al sinds de jaren 80 actief als DJ. Hij was al verschillende keren te gast op het festival.

Shaquille O’Neal, alias DJ Diesel, tekent dit jaar opnieuw present.© DBA

Voor het eerst sinds 2019 keert ook het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers terug naar Boom, net als de Zuid-Afrikaanse Black Coffee. Die laatste won intussen zelfs een Grammy Award voor beste dance/electronica album.

Hoewel het festival - in tegenstelling tot vorig jaar opnieuw verspreid over twee weekends, 21-23 juli en 28-30 juli - nog niet voor meteen is, vliegen de tickets de deur uit. Na twintig minuten waren alle tickets in voorverkoop voor de Belgen al weg. Wie nog wil gaan, krijgt een allerlaatste kans op zaterdag 4 februari om 17 uur.

De volledige line-up van Tomorrowland vind je op de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER