© BELGA

REACTIES. Jonas De Roeck in zijn nopjes na knappe zege tegen Malinwa: “Een nieuwe spits? Pff, we hebben toch geld genoeg”

KV Mechelen was geen partij voor een sterk Westerlo. Trainer Jonas De Roeck glunderde na de 2-0-overwinning.

bdh, sks

LEES OOK. Westerlo heeft Foster niet nodig en legt zwak KVM met twee goals van Vaesen over de knie

“Dit was vooral ook een verdiende zege. We wilden na die onterechte nederlagen in eigen huis tegen OH Leuven en RC Genk nog eens drie punten. Onze intensiteit was prima. Zowel in balbezit als balverlies en het enige minpunt voor de rust was dat we slechts één keer scoorden. Na de rust viel uit een stilstaande fase een tweede doelpunt. Waardoor onze tegenstander een stevige mentale dreun kreeg en we zelf de wedstrijd helemaal konden controleren. Zeker na de tweede gele kaart voor Lavalée.”

Uitgerekend Kyan Vaesen die de plaats in nam van recordtransfer Lyle Foster bedankte voor de basisplaats met twee goals. “Een spits is een speciaal ras (lacht). Spitsen leven van doelpunten. Kyan stond er op de beslissende momenten en wellicht kan hij nu meer bevrijd spelen. Met de transfer van Lyle deed de club - financieel - een uitstekende zaak en ook voor Lyle is dit een grote stap vooruit. Hij was een belangrijke speler voor Westerlo. Maar vergeet niet dat er dit seizoen ook wedstrijden waren waarin hij niet in actie kwam. Dit keer hebben we het collectief prima opgevangen”, zette de coach van Westerlo de teamprestatie in de verf. Of Westerlo nog op zoek gaat in de wintermercato naar een vervanger? “Pfff. We hebben toch geld genoeg (grijnst). We hebben ons huiswerk gemaakt en willen klaar zijn indien het juiste profiel ons pad kruist.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Kyan Vaesen solliciteert naar plekje van Lyle Foster, twee buizen bij erg bleek KV Mechelen

Matchwinnaar Vaesen kan zijn geluk niet op, maar …: “Ik had graag nog een derde keer gescoord”

Kyan Vaesen moest na het vertrek van Lyle Foster naar Burnley FC de schoenen van de Zuid-Afrikaan vullen. De 21-jarige Limburger deed dat met verve. Met twee doelpunten leidde hij Westerlo naar een eerste zege in vier wedstrijden.

Na het vertrek van Lyle Foster was het uitkijken wie de Zuid-Afrikaan zou vervangen. Drie uur voor de wedstrijd kreeg Kyan Vaesen te horen dat hij aan de aftrap zou verschijnen. Sinds zijn laatste basisplaats op 6 november op het veld van Union kwam hij niet verder dan 32 minuten, maar tegen KV Mechelen leverde de zoon van Nico Vaesen zijn visitekaartje af met een sterke wedstrijd én twee doelpunten.

“Dit is voorlopig het hoogtepunt uit mijn carrière”, glunderde Vaesen. “De ontlading bij mijn eerste doelpunt was heel groot. Het was dan ook al een tijdje geleden dat ik nog eens kon scoren, hé (lacht).” Opmerkelijk: De Roeck haalde Vaesen na 65 minuten al naar de kant, het zorgde toch nog voor wat ontgoocheling op het gezicht van de aanvaller. “Ik had graag drie keer gescoord, hé. Dat is in mijn carrière nog nooit gelukt en ik had daarvoor al een paar kansen laten liggen. Ach, ik begrijp de beslissing van de coach wel. Het was een tactische wissel omdat hij wilde overschakelen naar een 5-3-2.”

Na het vertrek van Foster en een mogelijke blessure voor Chadli, de aanvaller verdraaide in de eerste helft ongelukkig zijn enkel, groeien de kansen van matchwinnaar Vaesen om definitief een basisplaats af te dwingen. “Ik hoop dat ik nu echt vertrokken ben. Deze prestatie is alvast goed voor het vertrouwen. Of we als ploeg vandaag getoond hebben dat er geen extra spits moet komen? De coach heeft inderdaad verschillende opties. Met 34 punten zijn we nu in principe toch zo goed als gered, nu moeten we er alles aan doen om onze plaats in de top acht vast te houden.”

© BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL