© BELGA

REACTIES. Jordi Vanlerberghe voor het eerst terug op het veld na hartoperatie: “Maar ik had me mijn terugkeer wel anders ingebeeld”

Een teleurgestelde Jordi Vanlerberghe na de 2-0-nederlaag in het Kuipje. “Westerlo wint hier verdiend vandaag, daar valt niets op af te dingen. Het was een frustrerende namiddag. We misten wel verschillende jongens die nog zijn uitgevallen, maar dan is het aan andere om op te staan en dat is niet gebeurd vandaag.” Toch een lichtpuntje voor Vanlerberghe: het Mechelse jeugdproduct maakte zijn terugkeer na zijn hartoperatie.

tsfn

LEES OOK. Westerlo heeft Foster niet nodig en legt zwak KVM met twee goals van Vaesen over de knie

De frustraties waren vlak na affluiten nog te groot voor Vanlerberghe, maar uiteindelijk maakte dat gevoel wel plaats voor tevredenheid. Tevreden dat hij voor de eerste keer sinds 22 oktober (thuis tegen Eupen, red.) terug op het veld mocht staan. “Ik was wel blij om terug op het veld te staan, ik heb er lang naar afgeteld. Ik zat vrij goed in de match, vond ik. Maar ik had me mijn terugkeer toch positiever ingebeeld. De ingreep aan mijn hart was onvoorzien, maar moest op aanraden van de dokters wel echt gebeuren. Ik heb me er zelf nooit veel zorgen over gemaakt, omdat ik wist dat het niet heel ernstig was. Het heeft nooit in mijn hoofd gespeeld, fysiek voelde ik me ook altijd perfect. De dokters wilden gewoon uitsluiten dat er toch ooit iets kon gebeuren met mij, als topsporter.”

Op verplaatsing wilt het maar niet lukken voor KV Mechelen. Een 4 op 30 buitenshuis is de trieste balans. “Ik denk dat er te veel op gefocust wordt”, vindt Vanlerberghe. “Als je zoiets elke dag leest, begin je daar ook in te geloven. Vorig jaar was dat hetzelfde met het hoge aantal doelpunten dat we slikten op stilstaande fase. Een feit is wel dat we beter moeten doen buitenshuis. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat we punten pakken. Waar we die pakken is van ondergeschikt belang.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Kyan Vaesen solliciteert naar plekje van Lyle Foster, twee buizen bij erg bleek KV Mechelen

MEER OVER KV Mechelen